NADALOVA AKADEMIJA

Čilić se vraća na mala vrata, ako ih odškrine čeka ga Ajduković

27.08.2024 u 20:51

Bionic
Reading

Hrvatski teniski reprezentativac Duje Ajduković (ATP - 134.) pobijedio je Španjolca Martina Landalucea (ATP - 254.) sa 7-5, 6-1 u prvom kolu ATP Challengera koji se održava na terenima s tvrdom podlogom u akademiji Rafaela Nadala u Manacoru.

Ajduković je tom pobjedom potencijalno izborio hrvatski obračun za četvrtfinale na ovom turniru nagradnog fonda 74.825 eura, jer će njegov sljedeći suparnik biti pobjednik dvoboja između Marina Čilića i španjolskog kvalifikanta Alberta Barrosa Camposa (ATP - 346.).

Marin Čilić je posljednji meč odigrao u veljači ove godine na turnir u Buenos Airesu, gdje je u tri seta izgubio od Lasla Đerea. Nakon toga je u svibnju podvrgnut još jednom operativnom zahvatu na koljenu i pauzirao sve do ovog tjedna.

Za turnir u Manacoru Čilić je dobio pozivnicu, jer se trenutačno nalazi na 1082. mjestu ATP ljestvice. Posljednju pobjedu u službenim mečevima nekadašnji treći tenisač svijeta ostvario je još u siječnju 2023. u indijskom Puneu, a od tada je doživio četiri poraza na ATP Touru i jedan u Davis Cup dvoboju protiv Belgijca Zizoua Bergsa.

Za mjesec dana Marin će proslaviti 36. rođendan, a sutrašnji dvoboj protiv Barrosa Camposa će mu biti prvi na razini Challengera od ožujka 2012.