AKO SE TO DOGODI...

Čitatelji tportala su jasni, ali hoće li ih Šuker tada poslušati?

10.10.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji visi plasman na EURO 2016. Čitatelji tportala su jasni što se tiče sudbine predsjednika HNS-a Davora Šukera ako se dogodi najcrnji scenarij i 'kockasti' se ne plasiraju na završnicu u Francusku

Od neovisnosti Hrvatske naša reprezentacija nije igrala samo na dva velika natjecanja; na Euru 2000. te na SP-u 2010. što samo po sebi govori kako imamo kontinuitet. Plasman na kontinentalnu završnicu 2016. izgledao je kao zicer i to ne samo zbog dobrog početka.

Naime, na EURU će nastupiti čak 24 reprezentacije pa iz svake skupine izravno odlaze prve dvije nacionalne vrste, zatim najbolja treća od svih trećeplasiranih koje idu u play-off.

No zaredali su loši rezultati, problemi s navijačima, kazne UEFA-e, smjena izbornika Nike Kovača i situacija se zakomplicirala. Hrvatska više ne ovisi o sebi kako bi se izravno plasirala na EURO. Nije nerealno da završi kao treća i ode u dodatne kvalifikacije, a tu može biti svašta.

Upitali smo naše čitatelje treba li prvi čovjek Saveza odstupiti ako u konačnici Hrvatska ostane bez EURA. Glas naroda je bio jasan – Šuker mora odmah dati ostavku.

Za to je gotovo 93 posto glasača, dok je onih koji nisu za takvu opciju samo sedam posto.

No druga stvar je, ako se dogodi najcrnji scenariji za reprezentaciju, hoće li Šuker u tome trenutku preuzeti odgovornost i zaista otići.