NoKAUT FAZA

Copa América: Argentina i dalje gazi, Kanada najugodnije iznenađenje

30.06.2024 u 10:39

Bionic
Reading

Argentina je bila bez Lea Messija, ali je svejedno pobijedila Peru i izborila plasman u nokaut fazu. Kanada je odigrala bez golova protiv Čilea i dohvatila četvrtfinale

Nogometaši Kanade plasirali su se u četvrftfinale Copa Americe, koja se održava u SAD-u. Kanađani su u zadnjem kolu A skupine odigrali 0-0 s Čileom, koji je od 27. minute bio bez isključenoga Gabija Suaza. Kanada je po prvi puta na Copi, a u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika skupine B u kojoj nakon dva kola vodi Venezuela.

U drugom susretu skupine Argentina je pobijedila Peru s 2-0 pogocima Lautara Martineza 47. 86. minuti. Za južnoameričkog i svjetskog prvaka nije nastupila prva zvijezda Lionel Messi koji se ozlijedio u utakmici protiv Čilea.

Za sada se ne zna hoće li Messi biti spreman za četvrtfinale. Međutim, Argentinci su ovoga puta bili i bez izbornika Lionela Scalonija kojeg je Južnoamerički nogometni savez Comebol kaznio s jednom utakmicom zabrane igranja jer su njegovi igrači dva puta kasnili na travnjak u drugom poluvremenu.

Argentinci su osvojili skupinu s devet bodova, Kanada ima četiri, Čile dva, a Peru jedan bod.

Standings provided by Sofascore