ATP MADRID

Ćorić nakon dva i pol sata prošao 159. igrača svijeta; u drugom kolu pravi ispit

24.04.2024 u 20:12

Bionic
Reading

Nakon dva i pol sata igre hrvatski tenisač Borna Ćorić ostvario je plasman u drugo kolo zemljanog ATP Masters 1000 turnira kojem je domaćin Madrid.

Sa 6:7(5), 7:5, 6:3 Ćorić je nadjačao 29-godišnjeg njemačkog kvalifikanta Benjamina Hassana, trenutačno 159. igrača s ATP ljestvice.

U prvom setu nije bilo breaka te je odluka pala u tie-breaku gdje su, kao i u cijelom meču dotad, odlučivale sitnice. Kod 5:5 Hassan je dobio dva poena u nizu te time poveo 1:0 u setovima.

Tenisači na suparnički servis nisu imali previše prostora ni u drugom setu, a prvi je do šanse došao Ćorić koji je na servis suparnika, kod vodstva 5:4, propustio dvije set-lopte. Bolje je reagirao u idućem gemu kada je Nijemac servirao te je kod 6:5 napravio prvi break u meču i izjednačio na 1:1 u setovima.

Razlika u kvaliteti napokon je bila vidljiva tijekom trećeg seta gdje je Ćorić kod vodstva 3:2 napravio ključni break i potom održao prednost do kraja za plasman u drugo kolo.

Idući suparnik Ćoriću bit će opet Nijemac, ali puno ozbiljniji. Igra protiv četvrtog nositelja Alexandera Zvereva s kojim je u karijeri igrao šest puta. Rezultat je trenutačno 3-3.

ATP Madrid, 1. kolo:

Borna Ćorić (Hrv) - Benjamin Hassan (Njem) 6:7(5), 7:5, 6:3