psk_2

IZBORNIKOVA RIJEČ

Zlatko Dalić odgovorno nakon šoka protiv Italije: Ovo je neuspjeh!

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 25.06.2024 00:02
  • Objavljeno 24.06.2024 u 23:51
Bionic
Reading

Hrvatska je u sudačkoj nadoknadi ispustila pobjedu protiv Azzurra i grupnu fazu Europskog prvenstva završila sa samo dva boda. Sada joj za prolazak u osminu finala igra samo matematika, a nakon utakmice svoje dojmove podijelio je i izbornik

Vatreni su u Leipzigu nakon velike borbe remizirali s Azzurrima 1:1 i tako ispustili drugo mjesto u skupini B na Euru i osminu finala. Pogodak za Hrvatsku postigao je kapetan Luka Modrić u 55. minuti, tik nakon što je promašio kazneni udarac.

Međutim, Italija je zasluženo izjednačila duboko u sudačkoj nadoknadi pogotkom Mattije Zaccagne.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Nakon utakmice, svoja zapažanja s novinarima je podijelio hrvatski izbornik Zlatko Dalić:

'Teško je pronaći prave riječi. Zadnja minuta s Albanijom, zadnja minuta danas. Moram čestitati dečkima na borbi, na žrtvi i htijenju. Primili smo gol kroz sredinu, igrač je bio sam sa strane. To je tako. Sudačku nadoknadu neću komentirati', kazao je.

'Hrvatska je bila dobra u prvom poluvremenu. Taktika je bila da ne primimo gol. Čuvali smo loptu kroz posjed, bili smo odgovorni. Sve je bilo po planu i željama. Ali promašili smo dva penala, primili dva gola u sudačkoj nadoknadi, što je tu je.'

'Hvala ljudima što su nas borili. Žao mi je zbog svih naših ljudi u Njemačkoj. Nismo uspjeli. Ovo je neuspjeh, nismo prošli grupu', zaključio je.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal