supersport hnl

Đalović uoči Lokomotive upozorava: Oni su nas zaustavili kad smo lovili naslov prvaka

16.10.2024 u 21:43

Bionic
Reading

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se SuperSport HNL. U prvom susretu 10. kola sastaju se Lokomotiva i Rijeka (petak, 18. listopada, 18 sati, MAXSport1. MAXtv). Utakmicu je najavio trener Rijeke Radomir Đalović

Rijeka nastavak domaćeg prvenstva dočekuje na drugom mjestu ljestvice, a u petak u prvoj utakmici 10. kola SuperSport HNL-a (18 sati, MAXSport1, MAXtv) na Rujevicu stiže Lokomotiva.

Momčad Radomira Đalovića još nije okusila gorčinu poraza, ima pet pobjeda i četiri remija uz fantastičnu gol-razliku 15:1! Lokomotiva je pak na predzadnjem mjestu, osvojila je osam bodova uz dvije pobjede, dva remija i pet poraza te gol-razliku 8:15.

'Imali smo dva tjedna stanke tijekom kojih smo dobro trenirali i radili. Imali smo nekih problema s ozljedama koji i danas postoje, ali reprezentativci su se vratili i vidjet ćemo do petka tko će sve biti na raspolaganju. Čeka nas teška utakmica, prošle sezone nas je Lokomotiva zaustavila kada smo lovili naslov prvaka i to nam mora biti motiv za petak kada očekujem da budemo pravi i da od prve minute idemo po pobjedu', rekao je trener Rijeke Radomir Đalović.

Rijeka je u reprezentativnoj stanci odigrala dvije pripremne utakmice.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nedostajali su nam igrači, ali protiv Kopra su odlično odgovorili igrači koji su igrali. Mislim da je to dobar trag na kojem moramo nastaviti i protiv Lokomotive, probati što više dolaziti u situacije za postići gol. Lokomotiva ima kontinuitet struke, trenera koji je dugo s njima, koji zna s mladim igračima... Uz njih imaju iskusne Čopa i Leovca, odličnog Goričana... Otišlo im je puno igrača, treba im vremena, ali su neugodni i imaju svoje kvalitete. Analizirali smo ih, gledali njihove utakmice, igraju agresivno i dolaze u završnicu s puno igrača. Opasni su i nadam se da ćemo ih onemogućiti u nekim velikim prilikama', razmišlja Đalović te ističe:

'U svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako i treniramo. Željeli smo pobijediti i protiv Hajduka i protiv Slaven Belupa. Ovaj klub je navikao tako igrati i to prihvaćamo. Nekada ne ide jer je suparnik dobar ili mi nismo kakvi bismo trebali biti da bismo pobijedili. Imamo imperativ, ali to je nogomet, moramo trenirati još bolje i onda će doći rezultati.'

  • +16
Slaven Belupo - Rijeka (5.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Uz trenera Đalovića, utakmicu s Lokomotivom je najavio i iskusni branič Ante Majstorović.

'Iza nas su dva tjedna napornog rada kako bismo što spremniji ušli u novi prvenstveni ciklus. Lokomotiva je nezgodna momčad, spoj mladosti i iskustva, bit će sigurno teško ako ne uđemo maksimalno u utakmicu. Ako budemo kakvi znamo, mislim da smo kvalitetniji i da to možemo pokazati', kaže Majstorović.

Standings provided by Sofascore