SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Đalovićev stroj se zahuktao; Rijeka uvjerljiva protiv dalmatinskog niželigaša

18.09.2024 u 20:35

Bionic
Reading

Momčad Radomira Đalovića na Rujevici je s 3:0 pobijedila Neretvanca i izborila osminu finala Kupa. Par sati ranije, Osijek je u Varaždinu slavio protiv Varteksa i također izborio plasman u sljedeći krug natjecanja

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u osminu finala hrvatskog Kupa nakon što su na Rujevici u susretu 16-ine finala porazili Neretvanac s 3-1.

Utakmica se trebala igrati na stadionu četvrtoligaša iz doline Neretve, međutim kako Neretvanac nije mogao osigurati minimalne sigurnosne standarde na svom stadionu, utakmica se igrala na Rujevici. Rijeka je povela u 10. minuti golom Komnena Andrića kojem je to bio prvijenac u klubu s Kvarnera.

Bogojević je uputio prizemni ubačaj na vrh peterca, a Andrić postavio nogu za 1-0. U 33. minuti je Toni Fruk sjajnom dubinskom loptom pronašao Marca Pašalića koji je izašao sam pred suparničkog vratara i rutinski poentirao za 2-0.

Komnen Andrić zabija za 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport

U 60. minuti Rijeka je zabila i treći gol. Fruk je ubacio na drugu vratnicu, Perica glavom pogodio gredu, a odbijenu loptu kapetan Stjepan Radeljić poslao iza vratara Neretvanca. Konačnih 3-1 postavio je Krešimir Medić u 83. minuti pogodivši sa 20 metara.

U srijedu je plasman u osminu finala izborio i Osijek nakon što je u Varaždinu na stadionu Slobode pobijedio Varteks također, sa 3-1.

Pašalić zabija za 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport