BITKA ZA SP U RUSIJI

Danci i Irci bez golova, odluka pada u Dublinu

11.11.2017 u 22:45

Bionic
Reading

U prvom susretu dodatnih europskih kvalifikacija za SP 2018. u Kopenhagenu su Danska i Republika Irska odigrali bez golova pa će odluka pasti u utorak u Dublinu

U očekivano tvrdoj utakmici u Kopenhagenu nije bilo golova, a ono malo šansi što su stvorili Danci i Irci obranili su vratari, koji su bili i najbolji pojedinci susreta. 

Danci su bili bolji u prvom dijelu, ali nisu uspjeli zabiti iz dvije velike dvostruke šanse. Prvo je u 12. minuti irski vratar Randolph obranio šut Larsena iz blizine, a potom je na odbijenu loptu natrčao Cornelius, a vratar Middlesbrougha je to ponovno fenomenalno zaustavio.

  • +2
Kvalifikacije za SP 2018., Danska - Irska Izvor: Reuters / Autor: ANDREW COULDRIDGE

U 32. minuti se ponovno ukazala dvostruka šansa u jednom napadu za Dance. Randolph je obranio šut Eriksena iz daljine, a Sisto je potom opalio loptu pokraj vratnice. U 43. minuti istaknuo se i danski vratar Schmeichel koji je obranio šut Christiea. 

Drugo poluvrijeme proteklo je u vrlo opreznoj igri, praktički bez šansi sve do same završnice. Minutu prije kraja Duffy je pokušao glavom ravno u danskog vratara, a u protunapadu je Randolph obranio opasan udarac glavom Poulsena, pa gledatelji na Parken stadionu ipak nisu vidjeli gol. 

Irci su zadnji puta igrali na SP-u 2002. godine, a Danci 2010. godine.