psk_2

i dinamo će zaraditi

Dani Olmo je na korak do senzacionalnog transfera, no pojavio se neočekivani problem

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 11.07.2024 15:50
  • Objavljeno 11.07.2024 u 15:27
Bionic
Reading

Ovog će ljeta Dani Olmo gotovo sigurno napustiti redove Read Bull Leipziga, no pitanje je gdje će nastaviti karijeru. 'Bikovi' će sjajno zaraditi, jer se nekoliko europskih velikana uključilo u borbu za sjajnog španjolskog veznjaka koji je ponikao u Dinamu. A nešto će 'kapnuti' i u 'modru' blagajnu

Španjolski mediji navode kako se Dani Olmo (26) nadao povratku u Barcelonu iz čijeg je omladinskog pogona i stigao u Dinamo. No, na njegovu žalost, to se neće dogoditi, barem ne ovog ljeta, jer Barca jednostavno nema novca za njegov transfer. I tu se situacija dodatno zakomplicirala.

Podsjetimo, Olmo ima klauzulu prema kojoj ovog ljeta može otići iz RB Leipziga za odštetu od 60 milijuna eura. Ali ta je klauzula aktivna samo do 15. srpnja. Njemački je klub odlučio izaći u susret Olmu i zainteresiranim klubovima te je rok 'pomaknuo' za pet dana, do 20. srpnja, sve kako bi se Olmo u miru mogao pripremati za finale Eura (14. srpnja), a nakon toga se može posvetiti transferu.

Neočekivani je problem tako brzo riješen na zadovoljstvo svih zainteresiranih, no saga oko Olmovog odlaska daleko je od kraja. Dapače, tek počinje...

Pojedini španjolski mediji navode kako je od ranije u najozbiljnijim kombinacijama za dovođenje Olma bio minhenski Bayern. Klubovi su navodno već u kontaktu, ali Olmo je 'odugovlačio' jer je čekao ponudu Barcelone. Koja ipak neće doći.

A sad se u posao iznenada ubacio i Manchester City. Pep Guardiola ga je već odavno 'snimio', traženih 60 milijuna eura za 'građane' nije nikakav problem, ali samo ako se u sljedećih nekoliko dana riješe nekih igrača. Prije sve se tu radi o mogućem odlasku Kevina de Bruynea u Saudijsku Arabiju. U tom bi slučaju Olmo preuzeo De Bruyneovu ulogu u momčadi Pepa Guardiole.

  • +27
Španjolska - Francuska, Euro (9.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

Prednost u ovom poslu je i činjenica da City i RB Leipzig sjajno surađuju, prošlog je ljeta Guardiola doveo Joška Gvardiola, a sad bi mu se mogao priključiti i Dani Olmo. No, pojedini izvori, barem za sada, tvrde kako City ipak aktivno ne radi na dovođenju Olma.

Ni ostali zainteresirani klubovi poput Chelseaja, Manchester Uniteda i Tottenham Hotspura još nisu krenuli u akciju. Intenzivno prate situaciju s Olmom, ali nitko nije poduzeo konkretan korak prema mogućem transferu.

Činjenica je da svi čekaju završetak Eura pa bi već u ponedjeljak Dani Olmo na stolu mogao imati nekoliko konkretnih ponuda, a na njemu je da izabere onu najbolju.

Neki španjolski izvori navode kako Olmo i njegovi zastupnici nisu odbacili opciju prelaska u Bayern, ali ipak su spremni pričekati ponudu Cityja pa tek onda odlučiti.

Olmov transfer s nestrpljenjem čekaju i u Dinamu jer će 'modri' zaraditi najmanje šest milijuna eura na osnovu klauzule prema kojoj im pripada 20 posto od njegovog prvog idućeg transfera iz Leipziga.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal