psk_2

neočekivana odluka

Francuzi u šoku; zvijezdi 'tricolora' je dosta svega i zato napušta reprezentaciju!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 11.07.2024 13:16
  • Objavljeno 11.07.2024 u 13:17
Bionic
Reading

Francuska nogometna reprezentacija je svoj put na Euru u Njemačkoj završila 2:1 porazom u polufinalu od Španjolske. Taj je poraz razočarao neke od glavnih zvijezda 'tricolora', a najdalje je otišao Kingsley Coman (28) koji je odlučio završiti reprezentativnu karijeru

Francuski mediji tvrde kako je u momčadi 'tricolora' zavladalo veliko razočaranje nakon ispadanja u polufinalu Eura. Već je neko vrijeme bilo jasno da u svlačionici nije idilična atmosfera, izbornik Didier Deschamps pokušavao je 'povezati' redove, ali mu to nije uspjelo - kako na terenu, tako i izvan njega.

Rasne razlike razdiru francusku reprezentaciju, nije to nikakva novost, raskol između 'bijelog' i 'crnog' tabora traje već godinama iako se svi trude negirati taj gorući problem zbog kojeg su neki od igrača još ranije najavili kako bi im ovaj Euro trebao biti posljednje veliko natjecanje.

Jasno je da se reprezentativni kraj bliži 'senatorima' kao što su N'Golo Kante (33), Olivier Giroud (37) i Antoine Griezmann (33), no francuski su navijači ostali šokirani spoznajom da se od 'tricolora' želi oprostiti i Kingsley Coman (28)!

Francuski sportski dnevni list L'Equipe objavio je kako igrač minhenskog Bayerna Kingsley Coman već neko vrijeme razmišlja o reprezentativnoj mirovini te bi uskoro mogao i objaviti tu tešku odluku.

Istina, Coman se mučio se s brojnim ozljedama prije Eura, bio je upitan njegov nastup u Njemačkoj, ali je ipak dobio dozvolu liječnika da se pridruži reprezentaciji. No, Didier Deschamps ga je koristio samo 15 minuta na cijelom turniru, što je Comana totalno razočaralo i isfrustriralo.

  • +27
Španjolska - Francuska, Euro (9.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

Pojedini mediji navode kako Coman u stvari intenzivno razmišlja o tome da se u sljedećih nekoliko godina potpuno umirovi. S Bayernom ima ugovor do 2027. godine, ali je pitanje hoće li ga odraditi do kraja.

Sam je Coman razočaran jer je od 2015. godine u francuskoj reprezentaciji, odigrao je 57 utakmica i zabio osam golova. No, osvojio je tek Ligu nacija 2021. godine, a na SP-u 2018. godine u Rusiji nije bio pa ga svaki novi neuspjeh s 'tricolorima' na velikim natjecanjima dodatno obeshrabri.

Kako sada stvari stoje, Kingsley Coman (28) uskoro će umiroviti svoj dres u reprezentaciji, a s Bayernom bi mogao odraditi ugovor do kraja te u ljeto 2027. godine definitivno otići u nogometnu mirovinu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal