psk_2

izbornik 'oranja'

Legendarni Ronald Koeman bio je na rubu suza: Uništili ste nogomet...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 11.07.2024 09:41
  • Objavljeno 11.07.2024 u 09:35
Bionic
Reading

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Ronald Koeman (61) nije skrivao razočaranje nakon 2:1 poraza od Engleske u polufinalu Eura. Nakon utakmice Koeman je bio na rubu suza dok je kritizirao suđenje na kobnoj utakmici

Nizozemci su bijesni na suđenje njemačkog suca Felixa Zwayera i ostatka njegove sudačke postave, posebice zbog penala koji je dosuđen Englezima.

Naime, do kontakta Harryja Kanea i Denzela Dumfriesa došlo je tek nakon što je engleski kapetan šutirao i kada je lopta već bila daleko. No, Zwayer je u suradnji s VAR sobom svirao penal iz kojeg je Kane zabio za 1:1.

'Kane je šutnuo loptu i tek nakon toga su im se kopačke dodirnule... Sve se jasno vidi i na snimci...', započeo je nizozemski izbornik Ronald Koeman (61) koji se nije mogao pomiriti s porazom.

Legendarni je nekadašnji nogometaš bio na rubu suza, pričao je stegnutog grla. Koliko je samo Koeman u prebogatoj karijeri ovakvih duela imao igrajući kao stoper za Ajax, PSV, Barcelonu... A onda ga u polufinalu Eura 'pokopaju' njemački suci...

'To je odluka, ma to je... Što trebate napraviti kao defenzivac? Ne, ovo jednostavno nije penal. Dumfries želi blokirati loptu, Kane šutira i udara ga u nogu. Što ovdje nije jasno?', pričao je u nevjerici Koeman. Oči su zasuzile, pokušao je zaustaviti suze, ali kad te 'složi' takva nepravda to je jednostavno nemoguće. A barem je Koeman prošao sve što se može proći, kao igrač i kao trener...

'Uništili ste nogomet!', jasno je Koeman poručio njemačkim sucima na čelu s Felixom Zwayerom pa dodao:

'Više zbog VAR-a ne možemo igrati normalan nogomet! Ovakve odluke ga uništavaju, sve zbog VAR-a!'

  • +66
Nizozemska - Engleska, polufinale EURO 2024.; 10.7.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Malo kasnije se Koeman smirio te je pokušao analizirati utakmicu. No, opet se morao vratiti na suce...

'Imam osjećaj da su moji igrači bili izrazito nervozni zbog suđenja. Mislim da je Zwayer svirao i prekidao igru zbog previše glupih stvari. Kada engleski igrači padnu tako u svojoj zemlji, ne dobiju faul, ali sad su ga dobili za svaki kontakt. Ponekad sam mislio da je sudac previše lako svirao faulove koji nisu postojali', 'derao' je po sucima Koeman te nastavio:

'Istina, bilo je puno puta kada nešto nije bilo pravilno suđeno, ali nismo zbog toga izgubili. Izgubili smo jer su nam Englezi zabili fantastičan gol za 2:1 u 90. minuti', zaključio je neutješni nizozemski izbornik Ronald Koeman.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal