emotivni trener 'bilih'

Euforični Gattuso nakon pobjede nad Fenerom: Za mene je Hajduk poput Real Madrida

11.07.2024 u 07:13

Bionic
Reading

Hajduk je u Grazu pobijedio Fenerbahče 1:0 golom 16-godišnjeg Brune Durdova, a trener 'bilih' Gennaro Gattuso nakon utakmice nije skrivao koliko je sretan

Veliku je pobjedu upisao Hajduk, u Grazu je pao jaki Fenerbahče s Joseom Mourinhom na klupi i Edinom Džekom kao kapetanom. Turskom je velikanu presudio 16-godišnji Bruno Durdov, a trener 'bilih' Gennaro Gattuso je bio presretan ovim trijumfom svojih igrača.

'Ne bih želio pričati samo o Durdovu, nego o cijeloj momčadi. On je još mlad, 2007. godište, još mlijeko pije i treba ga pustiti da se razvija svojim ritmom, što manje priče o njemu to bolje. Što se tiče utakmice, dosta smo patili na početku, mučili smo se, držali smo linije, izdržali smo pritisak, na koncu i pobijedili', kazao je Gattuso kojeg posebno raduje činjenica da Fener nije uspio zabiti Hajduku:

'Znamo kakva su oni momčad, do jučer su neki od njih igrali za City, United... Veliki igrači su to, pobjeda je velika, ali mi smo ovdje na pripremama i nema potrebe za uzdizanjem. Odigrali smo dobro protiv Šahtara i Fenera, ali dolaze nam puno manje momčadi, pa da ne poletimo previše...'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hajduk - Fenerbahče 1:0, pripremna utakmica, 10.7.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Ostala su još dva tjedna do početka sezone, na čemu će Gattuso do tada najviše raditi s momčadi?

'Početni udarci... Lučić je imao par krivih dodavanja u otvaranju napada. Mi se još uvijek uigravamo, rastemo, igramo dosta riskantan nogomet i treba smanjiti strah od pogrešaka na najmanju moguću mjeru. To je moja glavna misija, da igračima otklonim strah od riskantnih lopti, da bi mogli igrati riskantan nogomet', otkriva svoj plan Gattuso.

No, koliko je ova momčad Hajduka spremna za ono što je čeka za dva tjedna?

  • +55
Hajduk - Fenerbahče, pripremna utakmica, 10.7.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Radili smo jako dobro, ovo je naš put, ne možemo kupiti igrače od 20 milijuna eura, ali možemo izgraditi mentalitet. Meni se jako sviđa mentalitet ove momčadi, to su igrači koji igraju srcem, trude se. Imamo to što imamo, možemo stvoriti igrače iz Akademije ili popraviti ove koje imamo. Nakon 21 dan rada i 33 treninga, to je bila velika žrtva, sad ćemo malo smanjiti ritam i intenzitet', najavio je Gattuso te otkrio je li s Mourinhom pričao o Hajduku i igračima:

'Popričali smo, ne toliko o Hajduku, ali me pitao kako to da sam naklon Marseillea i Napolija došao u Hajduk. Ali za mene je Hajduk poput Real Madrida. Što se mene tiče, ako se dobro trenira i radi meni nije problem trenirati ni momčad i na mjesecu. Ovaj 21 dan mi je pričinjavao zadovoljstvo, dok se dobro zabavljam i učim, dobro je. Kod kuće uz TV i bilježnicu ovaj se posao ne radi. Hvala momcima koji me raduju svako jutro kad dođem na teren', zaključio je trener Hajduka Gennaro Gattuso.