konferencijska liga

Debakl Osijeka u Turskoj; pogledajte kako mu je Adana utrpala čak pet golova

10.08.2023 u 22:07

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici 3. pretkola Konferencijske lige pretrpjeli težak 5:1 poraz na gostovanju kod turskog Adana Demirspora. Prva dva gola za domaće postigli su Jonas Svensson (3) i Yusuf Sari (16), da bi u nastavku dva gola zabio Cherif Ndiaye (52, 67-11m) prije no što je Šime Gržan (73-11m) smanjio na 4:1, a konačnih 5:1 postavio je Yusuf Erdogan (88)

Velika razlika u kvaliteti ova dva suparnika zorno se vidjela već u prvih 15-ak minuta nakon kojih je Adana uz glasnu pomoć s tribina stekla dva gola prednosti. A već prvi udarac prema golu na utakmici rezultirao je vodstvom domaće momčadi...

Osječani u 3. minuti nisu dobro raščistili jedno ubacivanje u svoj kazneni prostor, lopta je stigla do Svenssona koji je okušao udarac s 25 metara. Prizemni je udarac završio u donjem lijevom kutu pokrivenog Malenice.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U 15. minuti najbolji igrač domaćih Belhanda odigrao je dvostruko proigravanje s Ndiayeom, a zatim uposlio Sarija koji je utrčao u kazneni prostor s desne strane. Prvi pokušaj turskog krila Malenica je obranio, ali lopta se odbila točno na nogu Sarija koji je iz drugog pokušaja smireno pogodio.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Što je vrijeme odmicalo to je Osijek postajao ravnopravniji suparnik, ali prvu priliku stvorio je u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Pušić ubacio za Miereza, ali Argentinac je glavom promašio gol. Odmah potom domaći su imali dvije velike prilike za treći gol i prije odmora no prvo je Sari za malo poslao loptu pored vratnice dok je potom Malenica sjajno zaustavio udarac Ndiayea.

  • +15
Adana Demirspor - Osijek, 3. pretkolo Konferencijske lige, 10.8.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Mustafa Unal Uysal / AFP / Profimedia

No, u drugom poluvremenu nije se dugo trebalo čekati za novu kapitulaciju Osječana. Opet je inicijator akcije bio Belhanda koji je u 52. minuti poslao loptu u kazneni prostor gdje je Ndiaye izigrao Barišića koji je ostao izgubljen u vremenu i prostoru te rutinirao svladao Malenicu za 3:0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Mogao je Osijek smanjiti u 57. minuti, Mkrtčjan je ubacio s lijevog krila, lopta je stigla do Bukvića, ali njegov je dobar pokušaj zaustavio Karačić.

Sredinom nastavka svjetla reflektora na sebe je skrenuo i gruzijski sudac Kikačeišvili. On je u 67. minuti pokazao na kazneni udarac za Adanu nakon što je Sari pao u kaznenom prostoru Osijeka. Na ponovljenoj snimci se vidi kako Drambajev nije niti dodirnuo turskog igrača, ali s obzirom da se u ovoj fazi natjecanja ne koristi VAR sudac nije mogao ispraviti svoju pogrešku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Ndiaye.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Samo pet minuta kasnije Kikačeišvili je dosudio kazneni udarac i za Osijek nakon duela Lovrića i Svenssona iako i u toj situaciji nije posve jasno da je bilo kontakta. Loptu je uzeo Gržan i smanjio na 4:1.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U samoj završnici dvoboja domaći su iz još jedne sumnjive situacije stigli i do petog gola. Niang je poslao loptu na desni bok prema Erdoganu koji je, čini se, bio u debelom zaleđu. No, gruzijski suci nisu ništa pokazali pa je akcija nastavljena, a Erdogan je zapucao s vrha kaznenog prostora i pogodio sam gornji desni kut gola.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Uzvratna utakmica igrat će se za tjedan dana u Osijeku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> više statistike pronađite OVDJE