FIFA_SP_2018.svg

UMJESTO ATRAKTIVNOG DVOBOJA

Derbi koji je razočarao; golčina presudila Englezima i poslala ih prema hrvatskoj reprezentaciji!

Bionic
Reading

Poznati su svi parovi osmine finala Svjetskog prvenstva nakon što smo dobili konačan rasplet u skupini G gdje je u derbiju Belgija svladala Englesku 1:0

Engleska i Belgija osigurale su prolazak u nokaut fazu i prije međusobnog okršaja, ali ostala je nepoznanica hoće li u osminu finala s prve ili druge pozicije.

Izbornici su na teren poslali 'rezervne' sastave, a gledatelji na stadionu i preko televizijskih ekrana su umjesto atraktivne utakmice s puno golova dobili – dosadu.

  • +25
SP 2018., skupina G: Engleska - Belgija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uoči susreta pričalo se o mogućim kalkulacijama odnosno kako je bolje biti drugi u skupini te tako završiti u donjem dijelu ždrijeba gdje je i Hrvatska, ali i samo jedna velika nogometna sila Španjolska pa se to potvrdilo i na travnjaku gdje je izgledalo kako nitko ne želi pobijediti.

Na kraju su Belgijanci uzeli tri boda, ali nekako ostaje dojam da Englezi nisu ni malo razočarani porazom.

Što se tiče utakmice belgijske pričuve bolje su reagirale i već u prvih 10-ak minuta stvorile dvije dobre prilike. Tielemans je šutirao sa otprilike 25 metara u 6. minuti, a taj udarac Pickford je odbio krajnjim naporom. Samo tri minute potom stvorila se velika gužva u engleskom petercu, Pickfordu je ispala lopta i krenula prema vratima, no Cahill je uspio raščistiti s gol-linije.

Novu priliku Belgija je imala u 27. minuti kada je nakon udarca iz kuta lopta stigla do Fellainija, no njegov pokušaj sa 14 metara Alexander-Arnold je blokirao. Engleska je najozbiljniju situaciju u prvih 45 minuta stvorila u 34. minuti kada je Loftus-Cheek slabo pucao glavom s pet metara nakon kornera.

Nastavak je donio više uzbuđenja, a prvu je imao Rashford u 48. minuti. Vardy se izborio za jednu loptu na belgijskoj polovici i dodao Rashfordu no ovaj je uputio vrlo slab udarac s ruba kaznenog prostora.

  • +20
SP 2018., skupina G: Panama - Tunis Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kazna za taj promašaj stigla je u 51. minuti kada je Januzaj na desnom krilu 'slomio' Rosea i zatim lijepo pogodio suprotni kut nemoćnog Pickforda.

Najbolju priliku za poravnanje propustio je Rashford u 66. minuti. Ponovno ga je odlično proigrao Vardy, mladi je napadač krenuo sam prema Courtoisu, ali je njegov udarac belgijski vratar uspio skrenuti u korner. U 83. minuti pokušao je i Welbeck s ruba kaznenog prostora, no njegov udarac blokirao je Fellaini.

Mogla je Belgija u završnici i do uvjerljivije pobjede, u 88. minuti Pickford je obranio jak udarac Mertensa, dok je u sudačkoj nadoknadi Fellaini ima još dvije lijepe prilike koje nije uspio materijalizirati.

Belgija je tako natjecanje u skupini okončala s maksimalnih devet bodova te će u osmini finala 2. srpnja igrati protiv Japana u Rostovu na Donu, dok je Engleska ostala druga sa šest bodova te će njezin suparnik u osmini finala biti Kolumbija 3. rujna u Moskvi.

Svjetsko prvenstvo

Skupina G

Panama-Tunis1:2
Engleska-Belgija0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Belgija33009
2.Engleska32016
3.Tunis31023
4.Panama30030

Sljedeće utakmice

Skupina H

Japan-Poljska0:1
Senegal-Kolumbija0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Kolumbija32016
2.Japan31114
3.Senegal31114
4.Poljska31023

Sljedeće utakmice

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal