NAJTRAŽENIJI U EUROPI

Deset NBA klubova u lovu na hrvatsku senzaciju!

02.04.2015 u 16:35

Bionic
Reading

Prema pisanju El Munda Deportiva, čak deset NBA klubova redovito prati nastupe košarkaša Barcelone Marija Hezonje, a dolaze ga gledati osim skauta i direktori klubova…

Mladi 20-godišnji Hrvat nedavno je izjavio da bi baš on trebao biti prvi izbor na ovogodišnjem draftu, a s obzirom na interes koji pokazuju NBA klubovi, to i nije bi bilo toliko iznenađenje.

Kako piše El Mundo Deportivo, Hezonja je trenutno najtraženiji europski košarkaš među NBA klubovima. Čak deset klubova ga redovito prati te traži svoju eventualnu priliku ugrabiti ga na draftu, dok su neki poput Lakersa i Grizzliesa poslali svoje čelne ljude kako bi ga uživo gledali. U Barceloni je tako nedavno bio Mitchell Kupckak, generalni menadžer posrnulih LA Lakersa kojima bi Hezonja dobro došao da obnove momčad uoči nove sezone.

Hezonja se trenutno na stranicama koje prognoziraju ishod drafta nalazi na pozicijama od 7 do 9 mjesta, no njegov ugledni agent Arn Tellem, koji radi i s Westbrookom, Marcom Gasolom i Derrickom Roseom, svakako bi mogao biti prevaga da ipak bude znatno viši 'pick'.