važno pojačanje

Dinamo ga je potpisao, uzeo Lokomotivi i odmah proslijedio u Osijek

29.06.2024 u 11:40

Bionic
Reading

Prvi golman mlade U-21 reprezentacije Hrvatske, Nikola Čavlina novi je član NK Osijek, objavili su iz kluba s Drave

Nakon što je Nikola Čavlina dvije sezone bio vrlo zapažen na golu Lokomotive, sljedećih godinu dana provest će među Bijelo-plavima.

Naime, Dinamo je ovoga ljeta iskoristio i aktivirao otkupnu klauzulu koju je prethodno usuglasio s Lokosima i sada je dogovorena posudba u Osijeku do lipnja 2025. godine.

U prošloj sezoni Čavlina je nastupio u 35 službenih utakmica i pritom je 12 puta sačuvao mrežu netaknutom. Po ocjenama mnogih je među najboljim golmanima u SuperSport HNL-u iako su mu tek 22 godine.

'Posebno sam zahvalan sportskom direktoru Boti na ukazanom povjerenju. Izrazio je veliku želju da me dovede u Osijek, pričali smo dosta o svemu i na meni je bilo jedino da kažem – pristajem. Da, brzo sam se i rado odlučio za tu opciju. Presretan sam što sam došao ovdje jer mi je i otac više puta ispričao sve najbolje o klubu i ljudima koji u njemu rade. Sada je na meni pokazati zašto sam ovdje i zbog čega je direktorov izbor pao na mene', rekao je Čavlina.

Jasno je da se i od Nikole puno toga očekuje u kontekstu visokih ciljeva i istaknutih klupskih ambicija.

'Sigurno svi zajedno želimo ove sezone ostvariti što veći uspjeh. Osobno ću za ovaj klub davati sve od sebe, pružiti svoj maksimum, kao što sam to činio i do sada u prethodnim klubovima i mislim da neće biti nikakvih problema. Ne sumnjam da ćemo imati što reći i pružiti na terenu i na domaćoj i na inozemnoj sceni', razmišlja Čavlina.

Od ovoga ljeta više mu osječki napadači neće biti suparnici, a imao ih je prigodu jako dobru upoznati u proteklom razdoblju. Čavlina ne skriva zadovoljstvo što će sada biti suigrač s onima koji su mu bili opasna prijetnja dok je čuvao mrežu Lokomotive.

'U svakom slučaju, to je istina. Obojica su odlični nogometaši, Anton je zaista veliki potencijal i odličan mladi igrač, a za Ramona mogu samo reći da je dokazana klasa. I ne samo oni, naravno. Momčad općenito dobro poznajem i veselim se što ćemo dalje ići zajedno. A što tek reći za ovaj stadion? Opus Arena je nešto zaista posebno u Hrvatskoj, prava moderna nogometna arena i siguran sam da će navijačka atmosfera i dalje biti prava, a igrači se u takvom ozračju najljepše osjećaju', zaključio je novi golman Osijeka Nikola Čavlina.