ht prva liga

Dinamo nakon europskog podviga odmara zvijezde, a Krznar je poslao i poruku nekim igračima; Hajduk i Livaja u Osijek stižu s motivom više; evo gdje gledati derbi

03.10.2021 u 11:36

Bionic
Reading

U sklopu 11. kola Hrvatski Telekom Prve lige u nedjelju će igrati dva najveća hrvatska kluba. Od 17 sati Dinamo na Maksimiru dočekuje Hrvatski dragovoljac (Arenasporet 3, MAXtv), a nakon toga Osijek od 19:30 sati dočekuje Hajduk(Arenasporet 3, MAXtv)

Nakon velike euroske pobjede u Beligji kod Genka (0:3) nogometaši Dinama od 17 sati dočekuju na Maksimiru novog prvoligaša, Hrvatski dragovoljac.

Nakon nekoliko teških utakmica za igrače trenera Damira Krznara ovo bi trebala biti laka utakmica, ali opreza nikad ne nedostaje. Bez obzira što aktualni prvak igra protiv posljednje momčadi na ljestvici.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Nećemo promijeniti cijelu momčad, ali na neke pozicije stavit ćemo nove igrače. Dečke koji su odmorni i potentni. Siguran sam da će svi koji dobiju priliku odgovoriti zahtjevu. Te našoj igri dati još jedan novi, ljepši dojam', kazao je uoči utakmice trener Dinama Damir Krznar koji svakako ima u planu, što je više moguće, odmoriti svoje glavne igrače.

  • +8
Slaven Belupo - Dinamo, 10. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

I dok Dinamo ima lakši posao puno teži posao čeka splitski Hajduk koji u Gradskom vrtu gostuje kod Osijeka.

Treba reći kako se Osijek izvukao iz krize i igrači Nenada Bjelice napunili su se samopouzdanjem jer su upisali tri pobjede u nizu. No, s druge strane Hajduk se značajno pojačao, a prisutnost u svlačionici igrača kao što je Danijel Subašić od neprocjenjive je koristi.

Ono što posebno muči sve u Hajduku jest činjenica kako Nenad Bjelica s Osijekom još nije izgubio od Hajduka, a još ih boli i nedavni poraz na Poljudu iako su Bili poveli golom Livaje. Tog poraza prisjetio se i trener Hajduka Jens Gustafsson…

'Da, od tada smo puno bolji. Bili smo razočarani nakon tog poraza, ali mislim da smo narasli u odnosu na tada. U tom razdoblju igrali smo utakmice dobro samo 60 minuta, ne znam koji je bio razlog za to, ali sada vidim stabilniju momčad koja je narasla, stoga mislim da smo bolji nego u prošloj utakmici', kazao je Gustafsson.

  • +11
NK Hajduk - NK Lokomotiva; HT Prva liga, 26.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

S druge strane zanimljivo je čuti kako derbi vidi Nenad Bjelica, trener Osijeka:

'Hajduk je u dobroj formi. Ove godine se znatno pojačao, napravio velika ulaganja u momčad, a igrama na travnjaku potvrđuje dobru formu. Siguran sam da Hajduk neće biti u svom kaznenom prostoru i braniti se. Pokušat će napraviti puno toga prema naprijed jer ima tu kvalitetu. Nikako ne mogu reći da je samo Livaja, koji je inače u sjajnoj formi, jedina opasnost. Mi ih moramo zaustaviti kao momčad', kazao je Bjelica dodavši:

'Najvažniji je ulazak u utakmicu. Vjerujem da smo spremni za bitku kroz svih 90 minuta i nadam se da će nas u toj borbi pogurati naši navijači.'

Nema sumnje da će atmosfera u Gradskom vrtu biti fantastična, a očekivano doći će i puno članova Torcide.

NK Hajduk - NK OSijek 1:0 Livaja '63 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
  • +3
Šibenik - Osijek, 10. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL