LIGA PRVAKA

Dinamo pobjegao rivalima! Dogodine ide izravno u Ligu prvaka?

24.10.2024 u 08:34

Bionic
Reading

Dinamo je nakon remija protiv Monaca (2:2) i pobjede nad Salzburgom (2:0) u sjajnoj poziciji u borbi za izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Podsjetimo, jedno mjesto u Ligi prvaka (ako LP osvoji klub koji je kroz domaće prvenstvo izborio plasman za iduću sezonu) rezervirano je za prvaka s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman.

SuperSport HNL spada u tu skupinu pa se Dinamo može nadati izravnom plasmanu u Ligu prvaka ako obrani naslov u Hrvatskoj (zaostaje četiri boda za Hajdukom nakon 10 kola).

Dinamo je remijem s Monacom dobio jedan bod, a pobjedom u Austriji dva i sada ima 51.000 bodova te je pobjegao Šahtaru (48.000) i Salzburgu (46.000).

Najveći koeficijent imaju Glasgow Rangersi (55.000), ali teško da će oni biti prvaci Škotske (zaostaju šest bodova za Celticom) pa su tako Šahtar i Salzburg najveći Dinamovi rivali. Doduše, ni Šahtaru ne ide sjajno u ukrajinskom prvenstvu, ima šest bodova manje od kijevskog Dinama.

Od ostalih klubova koji mogu ugroziti Dinamo grčki Olympiakos ima 41.000 bodova, a Crvena zvezda i Kopenhagen 40.000.

Do kraja ligaškog dijela Lige prvaka ostalo je pet kola, a Dinamo će nove bodove tražiti u gostima kod Slovana i Arsenala te pred svojim navijačima protiv Celtica, Milana i dortmundske Borussije.

  • +7
Liga prvaka: Red Bull Salzburg - Dinamo, slavlja igrača Dinama Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
Standings provided by Sofascore