JAKIROVIĆEV DŽOKER

Dinamo rješava pitanje deficitarne pozicije; poslao ponudu za švedskog reprezentativca

01.06.2024 u 17:14

Bionic
Reading

Dinamo je poslao ponudu za švedskog reprezentativca Samuela Dahla, koji je ove sezone igrao za Djurgården. Mladi bek trenutno vrijedi 1,2 milijuna eura prema Transfermarktu

Dinamo je započeo pregovore s Djurgårdenom oko transfera Samuela Dahla, lijevog beka koji je ove godine debitirao za švedsku reprezentaciju. Sportske novosti navode kako je Dinamo švedskom klubu ponudio dva i pol milijuna eura za beka vrijednog 1,2 milijuna (Transfermarkt).

Međutim, Djurgården traži ukupno četiri milijuna, što se čini prilično visokom odštetom za taj tip igrača. Hoće li se dva kluba naći negdje na pola puta, ostaje za vidjeti.

Sergej Jakirović je procijenio kako bi mu Dahl pomogao oko deficitarne pozicije lijevog beka, ali Dahl je tek ove sezone počeo igrati u prvom rangu švedskog nogometa, tako da je upitno hoće li s Maksimira toliko riskirati na 21-godišnjaka. Dahla je u finalu Kupa protiv Malma pratio i Dinamov sportski direktor Marko Marić te bio zadovoljan njegovom igrom.

Dahl se lani pridružio Djurgårdenu iz drugoligaša Örebra; odigrao je sveukupno 19 utakmica u svim natjecanjima, 11 u Allsvenskan, prvoj švedskoj nogometnoj ligi.