PRESS U MAKSIMIRU

Dinamov sportski direktor otvoreno o tome što se očekuje od novog trenera

20.09.2024 u 12:24

Bionic
Reading

Dinamo je nakon poraza od Bayerna odličio smjeniti Sergeja Jakirovića s mjesta trenera, a privremeno će njegovu funkciju obnašati Sandro Perković. No, o kome se u Dinamu uopće razmišlja, otkrio je sportski direktor Marko Marić

'Javno se želimo zahvaliti Jakiroviću na dosadašnjem radu. To je nešto što ostaje vječno i visoko je dignuo ljestvicu. Do daljnjega će momčad voditi Sandro Perković. Iza zatvorenih vrata radimo na dovođenju novog trenera', rekao je Marić u uvodu press konferencije održane ovog petka u Maksimirskoj 128..

Dosta imena je bilo u opticaju, hoće li doći stranac?

'Ne licitiramo s imenima u javnosti i to nije ozbiljno. Sve analize radimo iza zatvorenih vrata. Imamo sliku što bi trener Dinama trebao imati, to nije lako, mi smo veliki klub i za pronaći takvo ime treba imati karakter. Imamo visoke zahtjeve kojima težimo i uvjeren sam da ćemo pronaći rješenje'.

Je li razlog smjene što Jakirovićeva momčad nije dominirala u velikim utakmicama?

'Jakirović je ostavio momčad u puno boljem stanju nego što ju je zatekao. Kao klub smo donijeli odluku da se raziđemo, a u nastavku želimo težiti k tome da budemo još dominantniji. U Dinamu je kritičan period doigravanja za Ligu prvaka. Onda nakon toga dolazi jedno emocionalno pražnjenje. Sad smo nakon Qarabaga igrali s Rijekom i Hajdukom, a onda je teško ostvarivati rezultate kada imate takav raspored. Mi se trudim smanjiti krizne periode, ali svaka vrhunska momčad dođe u krizu. Sandro Perković ima našu apsolutnu podršku i on će do daljega voditi momčad'.

Jeste li krenuli u razgovore s kandidatima?

'O imenima neću govoriti javno. Nemamo nikakvih limitirajućih faktora, bio to domaći trener ili stranac. Svi kandidati dolaze u obzir i nemamo nikakvih limitirajućih faktora. Kada pronađemo idealno trenera donijet ćemo odluku. U svakom klubu postoje budžetni limit. Uvijek mislim da kada platimo nešto skupo da je to garancija kvalitete, ali postoji masa primjera gdje to nije slučaj'.