GNK DINAMO

Dobre vijesti za dinamovce; evo kad bi se mogao vratiti igrač plaćen dva milijuna eura

17.10.2024 u 17:57

Bionic
Reading

Još uvijek je Mauro Perković bez ijedne odigrane minute u službenim utakmicama Dinama ove sezone, a to bi se uskoro moglo promijeniti.

Perković, branič kojeg je Dinamo doveo prošle godine za dva milijuna eura iz Istre, ozlijeđen je krenuo u ovu sezonu. Nedavno se vratio, ali se odmah opet ozlijedio na prijateljskoj utakmici sa četvrtoligašem Poletom.

Neslužbeno se doznaje da nije riječ o težoj ozljedi i da bi Perković do kraja mjeseca mogao biti u punom treningu. Sigurno će propustiti gostovanje Istri i Salzburgu, a vjerojatno i utakmicu s Osijekom 27. listopada. Perković bi tako mogao biti u konkurenciji za gostujuće utakmice sa Šibenikom (1. studenog) i Slovanom (5. studenog).

Perković je dosad za Dinamo odigrao 41 utakmicu, uglavnom kao lijevi bek. Zabio je jedan gol i imao dvije asistencije.

Treninzima priključen i Bočkaj

Podsjetimo, nedavno je treninzima prve momčadi priključen i 28-godišnji Petar Bočkaj. Jedan od najskupljih Dinamovih igrača, koji je stigao u zimu 2022. godine iz Osijeka za 2.7 milijuna eura, vratio se ovog ljeta s posudbe iz ciparskog Pafosa. Tražio mu se novi klub, Sergej Jakirović na njega nije računao, ali je Bočkaj trenirao s Dinamom u potrazi za novim angažmanom. No, ozlijedio je gležanj, prijelazni rok je završio i Bočkaj je silom prilika ostao u Maksimiru.

U međuvremenu se oporavio od ozljede, a u svlačionicu je stigao trener Nenad Bjelica koji ga je i prodao Dinamu prije skoro dvije godine. Bočkaj je kod Bjelice u Osijeku igrao jako dobro, a sad je počeo trenirati s prvom momčadi. Ne treba očekivati da će se brzo vratiti u prvu momčad jer tek treba uhvatiti ritam utakmica i igračku formu i mogao bi ozbiljno zaigrati krajem godine.