dinamo

Bjelica: Nije mi cilj biti bolji od bivšeg trenera Dinama. Cilj mi je biti bolji od Bjelice

15.10.2024 u 15:10

Bionic
Reading

Dinamo nakon reprezentativne pauze ove subote u 18:30 gostuje u Puli kod Istre u 10. kolu SuperSport HNL-a. Momčad Nenada Bjelice u nastavak prvenstva ulazi sa zaostatkom od dva boda za vodećim Hajdukom, a u Ligi prvaka nakon dva kola ima jedan bod.

Nenad Bjelica je uoči nastavka prvenstva i europskih obveza dao veliki intervju za Dinamovu klupsku reviju.

'Nije mi cilj da budem bolji od nekog drugog trenera Dinama nego da budem bolji od Bjelice koji je bio u prvom mandatu u Dinamu. To želim postići. Postavio sam si cilj u Dinamu, naravno, u hrvatskom prvenstvu i kupu pokušati osvojiti oba pokala, ali ja želim u Ligi prvaka doći među 24. To je moj cilj, ja to želim ostvariti, siguran sam da imamo kvalitetu za to. Kad zamisliš nemoguće onda uglavnom postižeš najvišu razinu mogućeg', rekao je Dinamov trener i nastavio:

'Ja vjerujem da je moguća pobjeda i protiv Milana u zadnjem kolu. Ali neću sad razmišljati o Milanu. Ja mislim da je to moguće, mi ćemo u toj utakmici isto biti konkurentni iako to možda zvuči malo prepotentno ili ne znam kako, ili previše samouvjereno. ali ja sam ambiciozan i vjerujem da je to moguće. Fokusirat ćemo se na Salzburg prvo pa ćemo vidjeti što će nam ta utakmica donijeti i potom ćemo gledati dalje. Ali ima još dovoljno bodova za osvojiti, u svakoj je utakmici moguća pobjeda. Protiv Borussije Dortmund sam bio vrlo konkurentan s Unionom. A mislim da je Dinamo kvalitetnija momčad od Uniona'.

Podsjetimo, Dinamo je pod Bjeličinim vodstvom bio na korak do prolaska skupine Lige prvaka 2019. godine. Sezonu ranije sjajno je igrao u Europskoj ligi u kojoj je u osmini finala nakon produžetka ispao od Benfice.

'Puno se više diše Dinamo, puno je više navijača na utakmicama nego što je bilo u mom prvom mandatu. Zadnje dvije, tri godine je, rekao bih, veća navijačka identifikacija s klubom. Mislim, bila je ona uvijek prisutna, ali nekako prigušena, malo s ručnom kočnicom. Osjeti se da je osvježen Dinamo, da je nekakva druga atmosfera, druga razmišljanja, drugi ljudi. Drago mi je zbog Dinama i drago mi je da mogu u takvoj atmosferi raditi', dodao je Bjelica.