DINAMO MORA DONIJETI ODLUKU

Došli su kao velika Dinamova pojačanja. Odlaze li sad?

14.10.2024 u 10:02

Bionic
Reading

Dinamove obveze nakon reprezentativne pauze nastavljaju se u subotu u Puli (18:30, MAXSport 1), gdje momčad Nenada Bjelice gostuje kod Istre u 10. kolu SuperSport HNL-a

Tom utakmicom kreće luđački Dinamov ritam od deset utakmica u sljedećih šest tjedana, u kojima će, uz utakmice Lige prvaka, igrati i sva tri velika derbija. Dinamo je prošlog tjedna odradio mini pripreme u Svetom Martinu na Muri, u kojem je u prijateljskoj utakmici pobijedio Polet 1:0.

Nenad Bjelica u Dinamu je zatekao momčad koju je sa sportskim direktorom Markom Marićem selekcionirao bivši trener Sergej Jakirović. Bjelica je nedavno nahvalio Jakirovićev izbor, ali sigurno će u zimskom prijelaznom roku pokušati dovesti nekog igrača po svojem izboru.

Novi Dinamov trener morat će odlučiti i što će s Markom Rogom i Takuyom Ogiwarom, kojima ove zime istječe jednogodišnja posudba. Ogiwara je stigao iz Japana za 150.000 eura, a Dinamo ima opciju otkupa njegova ugovora za dodatnih 550.000 eura. Japanac je u Dinamo došao s ozljedom zgloba, a nakon što se oporavio od te ozljede, imao je problema s nizom drugih. Kad je bio zdrav, nije se uspio nametnuti Sergeju Jakiroviću, a Nenad Bjelica treba tek vidjeti računa li s njim ili ne.

Dinamo može otkupiti Ogiwaru, ali Roga ne

Bitno drukčija je situacija s Markom Rogom. On je iz Cagliarija također došao s teškom ozljedom koljena, od koje se u to vrijeme uspješno oporavljao. Trebao je pojačati konkurenciju u veznom redu, osobito jer je postojala opcija da bi Martin Baturina i/li Petar Sučić mogli otići ljetos.

No obojica su ostala i Rog opet nije imao preveliku minutažu, iako je upisao nastup u svim utakmicama ove sezone, osim u prvoj protiv Istre. Kad ga je puštao u Dinamo, Cagliari u ugovor o posudbi nije ugradio nikakvu otkupnu klauzulu, tako da postoji opcija da će se ove zime vratiti u Italiju.

Kako stvari stoje, Cagliari i ove sezone čeka borba za ostanak u Serie A te će mu trebati svi raspoloživi igrači. Naravno, ako Rog želi ostati u Maksimiru, naći će se dogovor s Cagliarijem. Rog ima ugovor do ljeta 2026. godine i otkup njegova ugovora ne bi trebao biti prevelik. Pod uvjetom da ga Dinamo želi...

Standings provided by Sofascore