teško je bolestan

Smrtno bolesni Koch u Dinamovom šalu na oproštajnoj utakmici

13.10.2024 u 09:38

Bionic
Reading

Teško bolesni bivši golman Dinama Georg Koch organizirao je humanitarnu utakmicu čiji je prihod išao u korist djece oboljele od raka.

Teško bolesni bivši golman Dinama Georg Koch organizirao je humanitarnu utakmicu čiji je prihod išao u korist djece oboljele od raka.

Koch, koji se sam suočava s terminalnim rakom gušterače, podijelio je u rujanskom intervjuu za njemačke medije informacije o svom teškom stanju te priznao da su mu liječnici rekli kako nema izgleda za izliječenje i da mu je ostalo malo vremena.

  • +6
Georg Koch - oproštajna utakmica Izvor: Pixsell / Autor: Marc John/PIXSELL

Odlučio se boriti za svaki novi dan i organizirati oprođtajnu utakmicu u njegovom rodnom gradu Muchu, gdje je momčad Georg Allstars igrala protiv Fortune Düsseldorf.

'Mnogo je ljudi koji moraju živjeti s rakom i drugim bolestima. Ne želim sebe stavljati u prvi plan. Mislim i na djecu na bolničkim odjelima. Bolesna djeca nisu ništa vidjela, vjerojatno nisu bila ni na odmoru s roditeljima jer samo leže na odjelima. To me stvarno dirnulo', objasnio je Koch motive organiziranja ove utakmice.

Nakon što je javno objavio svoju dijagnozu, bivši profesionalni klubovi izrazili su želju sudjelovati, ali Koch je htio da se utakmica odigra u njegovom rodnom gradu i da domaćin bude matični klu VfR Marienfeldu čiji je predsjednik Johannes Kaltenbach rekao:

'U početku smo pokušali dogovoriti utakmicu protiv MSV Duisburga, ali zbog rasporeda to nije bilo moguće. No, momčad Fortune Düsseldorf i Georgs Allstars su pristali, a mi smo imali tri tjedna da sve organiziramo.'

Na terenu za Georg Allstars nastupili su Kochovi bivši suigrači, među kojima su bili Markus Anfang, trener Kaiserslauterna, Ansgar Brinkmann i Jörg Böhme. Tim je vodio Friedhelm Funkel, jedan od Kochovih bivših trenera. Iako Koch nije igrao, izveo je simbolični početni udarac i pratio utakmicu s obitelji.

Utakmica je privukla oko 1.500 gledatelja, što je izniman odaziv za mjesto s 14.000 stanovnika. Prije utakmice, Kocha je posjetio bivši Dinamov golman Ivan Kelava, koji mu je donio poseban poklon – dres s brojem 1 i natpisom 'Koch mit uns' ('Koch s nama') te klupski šal i kapu.