Georg Koch

Potresno! Bivši golman Dinama organizira oproštajnu utakmicu: Borim se za svaki dan

10.10.2024 u 11:23

Bionic
Reading

Georg Koch, bivši golman Dinama, najavio je svoj emotivni oproštaj od prijatelja i suradnika u obliku humanitarne utakmice.

Ovaj 52-godišnjak, koji je u sezoni 2007./08. branio za Dinamo, organizira utakmicu koja će mu omogućiti da posljednji put uživa u nogometu, jer je u terminalnoj fazi raka gušterače.

Koch je ovu tešku vijest podijelio javno u rujnu, kazavši kako su mu liječnici u svibnju dali još šest mjeseci života.

'Moram zadržati emocije pod kontrolom, iako sam iznenada bio istrgnut iz života s tri rečenice', izjavio je Koch.

Humanitarna utakmica, koja će se održati ove subote u njegovom rodnom gradu, okupit će legende Fortune Düsseldorf i njegov matični klub Marienfeld, a sav prihod ide zakladi Sveti Augustin koja pomaže djeci oboljeloj od raka.

'Kada uđete na stadion, ovdje miriše na nogomet. Volim ovaj Maksimir, s mirisom znoja, dima i urina bezbroj generacija koje su gradile klub', rekao je Koch, evocirajući uspomene na dane kada je bio dio Dinama.

Osvrćući se na svoju borbu s bolešću, Koch je kazao:

'Iznenada sam bio iščupan iz života, sa samo tri rečenice. Znao sam da se moram boriti, kao i uvijek. Borio sam se za svoje mjesto na golu, a sada se borim za svaki novi dan. Nema odustajanja.'

U najavi svog oproštajne utakmice je rekao:

'Nikada nisam igrao oproštajnu utakmicu. Sada je organiziram i već dugo se radujem tome. Želim posljednji put osjetiti tu strast i ljubav prema nogometu.'