supersport hnl

Dinamu se vraća jedan od najskupljih igrača? Bjelica odjednom ima gužvu

17.10.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Dinamo se nakon reprezentativne stanke ovog vikenda u Puli vraća obavezama u SuperSport HNL-u, a u srijedu ga čeka gostovanje kod Salzburga u 3. kolu Lige prvaka.

Momčad Nenada Bjelice u subotu u 18:30 gostuje u Puli kod Istre (MAXSport 1), a tom utakmicom počinje 'luđački' ritam Dinama, koji će trajati praktički do kraja godine. Dinamo će u sljedećih šest tjedana odigrati čak deset utakmica, a dobra vijest za Dinamova trenera je da mu se vraća puno igrača, koji su bili izvan stroja.

To prvenstveno vrijedi za Samyja Mmaeea, koji je zbog ozljede propustio zadnje tri utakmice. Marokanac je reprezentativnu pauzu iskoristio za potpuni oporavak i njega se može očekivati u početnoj postavi utakmice u Puli.

Dinamo je u pauzi bio na mini-pripremama u Svetom Martinu gdje je odigrao prijateljsku utakmicu s Poletom. U tom susretu prvi put nakon dugo vremena zaigrali su Sadegh Moharrami i Dino Perić, koji su se jako dugo oporavljali od ozljeda.

Moharrami je u siječnju u reprezentaciji Irana pokidao križne ligamente koljena, a slična ozljeda u isto vrijeme zadesila je i Perića, igrača koji je u karijeri imao nevjerojatne pehove s ozljedama. Moharrami bi trebao pojačati konkurenciju na desnom beku, što će jako dobro doći Bjelici s obzirom na ogroman broj utakmica.

Perić se oporavio, ali tek ćemo vidjeti u kakvom je stanju

Što se Perića tiče, iako je odigrao spomentu prijateljsku utakmicu, tek ćemo vidjeti u kakvom je zapravo stanju i koliko je njegovo tijelo istrošeno zbog ogromnog broja ozljeda ovog 30-godišnjaka. Ako je u pravom stanju, mogao bi igrati kod Bjelice jer je upravo pod njegovim vodstvom stigao i do statusa hrvatskog reprezentativca.

A treninzima je priključen i 28-godišnji Petar Bočkaj. Jedan od najskupljih Dinamovih igrača, koji je stigao u zimu 2022. godine iz Osijeka za 2.7 milijuna eura, vratio se ovog ljeta s posudbe iz ciparskog Pafosa. Tražio mu se novi klub, Sergej Jakirović na njega nije računao, ali je Bočkaj trenirao s Dinamom u potrazi za novim angažmanom. No, ozlijedio je gležanj, prijelazni rok je završio i Bočkaj je silom prilika ostao u Maksimiru.

U međuvremenu se oporavio od ozljede, a u svlačionicu je stigao trener koji ga je i prodao Dinamu prije skoro dvije godine. Bočkaj je kod Bjelice u Osijeku igrao jako dobro, a sad je počeo trenirati s prvom momčadi. Ne treba očekivati da će se brzo vratiti u prvu momčad jer tek treba uhvatiti ritam utakmica i igračku formu i mogao bi ozbiljno zaigrati kroz mjesec, dva.

Bočkaj ili Ogiwara?

Tako je Bočkaj neočekivano opet došao u prvi plan i o njegovom oporavku vjerojatno će ovisti i status Takuye Ogiware. Japancu u siječnju ističe posudba, Dinamo ima opciju otkupa njegova ugovora za 550.000 eura i pitanje je hoće li je klub aktivirati.

Vraća se i Mauro Perković. On je u kolovozu pretrpio parcijalnu frakturu ligamenata desnog koljena i gležnja. U Međimurju je normalno trenirao, onda opet lakše ozlijedio zglob, ali bi uskoro trebao i on biti u punom ritmu.

Tako je Bjelica upao u 'probleme' s gužvom u obrani jer bi uskoro na raspolaganju mogao imati sve stopere i sve bekove. Slatke su to muke za Dinamova trenera jer će mu u natrpanom rasporedu trebati svi zdravi igrači, a u svojem prvom mandatu u Dinamu pokazao je da jako dobro zna balansirati momčad između europskih i domaćih utakmica.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Standings provided by Sofascore