sporting u nevolji

Dok Benfica radi čuda i prijeti Dinamu, ljutiti rival je na rubu provalije...

28.02.2019 u 17:03

Bionic
Reading

Sporting iz Lisabona možda je pri vrhu ljestvice portugalskog prvenstva, no zbog nagomilanih dugova prijeti mu izbacivanje iz natjecanja i povratak u amaterizam...

Portugal bi mogao ostati bez svog najpopularnijeg gradskog derbija. Benfici možda cvjetaju ruže i prijetit će Dinamu u Europskoj ligi sljedećeg tjedna, no Sporting je u teškoj situaciji i mogao bi biti ugašen u ovom obliku kakvog ga poznajemo.

  • +3
Joao Felix Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, iako drži četvrto mjesto na ljestvici i donedavno je nastupao u Europi, ovaj lisabonski klub nagomilao je 65 milijuna eura dugova, a ako ne vrati dvije trećine, neće moći nastupati u novom izdanju portugalske Premieire i završit će u nekoj od amaterskih liga.

Što je najgore, klub je potvrdio da ima dovoljno novaca tek za isplatiti plaće za sljedeća dva mjeseca.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Sporting koji je osvojio 18 titula prvaka Portugala mogao bi eventualno spas pronaći u prodaji klupske imovine, priznao je predsjednik Frederico Varandas.

No, to nije dugoročno rješenje kluba kojeg su još prošlog ljeta neki važni igrači napustili izvanrednim raskidanjem ugovora i kad uzmemo sve u obzir, čudo je što momčad koju vodi Nizozemac Marcel Keizer uopće tako dobro gura na travnjaku...