Dodbrodošla odgoda

Dok cijeli svijet očajava zbog koronavirusa, Joseu Mourinhu prekid zbog pandemije mogao bi ipak donijeti malo zadovoljstva

24.03.2020 u 20:39

Bionic
Reading

Napadač Tottenhama i engleske nogometne reprezentacije Harry Kane početkom siječnja doživio je težu ozljedu zadnje lože na utakmici protiv Southamptona. Vrlo brzo je operiran, ali je bilo upitno kada će se vratiti. Prve prognoze su bile do travnja, a bilo mu je upitno i europsko prvenstvo. Ipak, Euro je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za ljeto 2021. godine, a Kane bi mogao zaigrati i na kraju ove sezone

Prve su prognoze govorile kako će Harry Kane pauzirati najviše tri do četiri mjeseca, ali činilo se kako je ozljeda ipak puno ozbiljnija i da Kanea nećemo nekoliko mjeseci gledati na terenima.

U izjavi za engleske medije, sredinom siječnja, liječnik Chris Wilson je istaknuo da će Kane izvan terena biti najmanje pola godine...

'Vjerojatno će pauzirati šest mjeseci. Postoji nekoliko različitih mišljenja, mnogi liječnici će reći da će se vratiti i prije, ali za to se mora poklopiti nekoliko stvari. Prvo najmanje šest tjedana Kane mora mirovati kako ne bi naprezao operirani dio noge, a tek nakon 12 tjedana može početi s prvim vježbama za jačanje mišića operirane noge', nabraja Wilson i nastavlja:

'Tek nakon tri mjeseca se može početi s rehabilitacijom. Pazite, govorimo o vrhunskom nogometašu, ne bih očekivao da će biti spreman za manje od šest mjeseci nakon operacije. Realno je da će se Harry Kane vratiti tek u predsezoni... Neki govore travanj ili svibanj, ali mene bi to iznenadilo da se dogodi', istaknuo je tada Wilson.

Međutim, Harry Kane očito se žestoko primio rada i rehabilitacijski postupak ide u vrlo dobrom smjeru. A kako je englesko prvenstvo u fazi mirovanja zbog koronavirusa, Harry Kane bi se mogao kroz dva do tri tjedna vratiti na terene i biti velika pomoć momčadi Josea Mourinha. Naravno, kada i ako će se uopće igrati.

'Ide mi dobro. Radim naporno, oporavljam se i čekam što će se dogoditi sa sezonom', rekao je Kane.

'U normalnim uvjetima, za dva ili tri tjedna mogao bih raditi s momčadi. Mogu sve, trebao bih još samo uhvatiti ritam utakmica. Ipak, situacija je sada čudna, čini mi se da nitko nije doživio ništa slično. Za sada smo i ja i moja obitelj dobro, radim kod kuće ono što mogu'.

Zbog pandemije koronavirusa Premier liga je u 'mirovanju' najmanje do 30. travnja, iako se sada uopće ne zna kakva je budućnost natjecanja.

Kane je najvažniji igrač Tottenhama koji će treneru Joseu Mourinhu sigurno jako puno značiti kada je u pitanju borba za četvrtu poziciju u engleskoj ligi, odnosno ono koje vodi u Ligu prvaka.

'Spursi' su trenutno osmi, sa sedam bodova zaostatka za četvrtim Chelseajem.