TALIJANI ŠALJU PONUDU

Dok ga Mourinho hvali, Livakoviću se smiješi transfer karijere

30.09.2024 u 06:13

Bionic
Reading

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije i 'jedinica' Fenerbahčea, Dominik Livaković, sjajnim intervencijama protiv belgijskog Union Saint-Gilloisea opet je postao 'meta' pohvala. Čak i Jose Mourinho strepi zbog njega, jer Livaković mu treba zdrav

Hrvatski vratar Dominik Livaković (29) u ljeto 2023. godine potpisao je ugovor s Fenerbahčeom i njim je za turski klub vezan do ljeta 2028. godine, ali već na kraju sezone mogao bi otići.

Imao je bivši golman Dinama dobrih partija, no imao je i nekoliko grešaka na golu turskog velikana. Na kraju, klub je sezonu unatoč silnim pojačanjima završio bez trofeja.

Zato su čelnici Fenera na klupu doveli portugalskog stručnjaka Josea Mourinha, kako bi se klub lakše nosio s konkurentima i upustio u borbu za naslov prvaka s gradskim suparnikom Galatasarayom. I zato bi i Livakovićeva forma mogla biti od velikog značaja.

Bez obzira na to hoće li osvojiti naslov ili ne, Fener bi na kraju sezone ipak mogao ostati bez Livakovića. Naime, hrvatskom reprezentativcu se smiješi transfer karijere i prelazak u redove slavnog Napolija, trostrukog prvaka Italije, koji je prije dvije sezone osvojio Scudetto.

Napoli neće produžiti ugovor 27-godišnjem Alexu Meretu i to otvara vrata Livakoviću. Jasno je da će Napoli morati platiti pozamašnu odštetu ako želi Livakovića, a Talijani tvrde da će spremiti dobru ponudu.

Trenutna tržišna vrijednost sjajnog golmana kreće se oko 11 milijuna eura. Dinamo ga je prema podacima na Transfermarktu prodao za 6,65 milijuna eura uz moguće dodatne bonuse.

Nedavno je Livaković obranio penal Franji Ivanoviću u utakmici Europske lige protiv Royale Union SG-a, a nakon toga dobio i puno pohvala.