'TREBAM BITI PAMETAN'

Kako će izbornik Dalić reagirati na ovu poruku Ivana Perišića?

29.09.2024 u 17:42

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić u subotu je debitirao za PSV, a na terenu je proveo 65 minuta.

Ivan Perišić dugo se oporavljao nakon teške ozljede. Proljetos se pak priključio Hajduku, u kojem je skupljao minutažu da bi mogao igrati na Euru u Njemačkoj. I našao se Perišić tada na Dalićevom popisu.

Početak nove sezone nije dobro krenuo po Perišića, jer razišao se s Hajdukom, za kojeg je još početkom kolovoza odigrao 68 minuta. Ipak, i sve to bilo je dovoljno izborniku da ga pozove za rujanske oglede u Ligi nacija.

Participirao je Perišić u ogledima protiv Poljske i Portugala, ali sa svega 14 minuta u totalu.

Nakon svega, hrvatski je reprezentativac preselio u nizozemski PSV, za kojeg je ove subote i debitirao. Krenuo je od prve minute, ali sredinom drugog dijela ipak je zamijenjen.

A nakon utakmice, 35-godišnji veznjak je bio jasan.

'Uživam na svakom treningu s dečkima i jedva čekam sljedeću utakmicu, trebam ići korak po korak, ali za prvu utakmicu je bilo dobro', rekao je Perišić te nastavio:

'Igrao sam 65 minuta nakon dužeg perioda. To je za sada dovoljno. Trebam biti pametan i ne igrati 90 minuta svaka tri ili četiri dana'.

Naravno, do listopadskog okupljanja reprezentacije za utakmice protiv Škotske i Poljske proći će još nekoliko dana, ali čini se da je ovom porukom Perišić dao do znanja i izborniku Daliću koliku bi minutažu zahtijevao.