ATp I WTA LJEStVICE

Donna Vekić i dalje najbolja hrvatska tenisačica, Ćorić napredovao

16.09.2024 u 10:18

Bionic
Reading

Hrvatske tenisačice i tenisači pomicali su se na novim WTA i ATP ljestvicama

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić ostala je na 21. mjestu najnovije WTA ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak.

Petra Martić je pala tri mjesta i sada zauzima 108. poziciju na ljestvici, dok je Jana Fett napredovala sa 133. na 129. mjesto. Antonia Ružić, koja je prošli tjedan stigla do četvrtfinala turnira u Monastiru popela se 19 mjesta i sada je 154. tenisačica svijeta. Lea Bošković je pala tri mjesta, sa 158. na 161. poziciju.

Među vodećima nema promjena. Prva je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Arina Sabalenka, a treća Amerikanka Jessica Pegula.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić popeo se dva mjesta na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada je 97. tenisač svijeta. Duje Ajduković je pao jedno mjesto, sa 105. na 106. poziciju, dok je Matej Dodik ostao na 291. mjestu na ljestvici.

Među vodećima nema promjena nakon tjedna u kojem su igrani Davis Cup susreti. Prvi je Talijan Jannik Sinner, drugi je Nijemac Alexander Zverev, a treći Španjolac Carlos Alcaraz.