roland garros

Donna Vekić i Ivan Dodig ispali u 1. kolu 'miksa', Mate Pavić prošao

02.06.2024 u 23:24

Bionic
Reading

Donna Vekić i Ivan Dodig nisu se uspjeli plasirati u 2. kolo turnira mješovitih parova u Roland Garrosu, a bolji od njih bili su Čehinja Barbora Krejčikova i Belgijac Joran Vliegen, koji su slavili 6-4, 4-6, (10-2)

Za Donnu Vekić i Ivana Dodiga ovo je bio test, jer bi upravo taj par mogao predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu, a Roland Garros će u srpnju i kolovozu ove godine ugostiti i to natjecanje.

Dodig, inače dvostruki osvajač Roland Garrosa u mješovitim parovima, tako je ostao samo u prilici obraniti prošlogodišnji naslov u konkurenciji muških parova s Amerikance Austinom Krajicekom. U 2. kolu ih čeka dvoboj protiv Stefanosa i Petrosa Tsitsipasa.

U 2. kolu mješovitih parova hrvatski tenis će, ipak, imati predstavnika u Mati Paviću, koji je obnovio suradnju s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok. S njom je prošle godine osvojio wimbledonski naslov. Oni su 6-4, 5-7, (10-8) svladali Španjolku Cristinu Bucsu i Argentinca Andresa Moltenija.

Pavić je već izborio i mjesto u osmini finala muških parova sa Salvadorcem Marcelom Arevalom.

Tamo neće biti Nikole Mektića i NIzozemca Wesleyja Koolhofa, koji su poraženi u nastavku jučer prekinutog dvoboja protiv australskog dvojca Max Purcell - Jordan Thompson. Australci su slavili 4-6 6-4, 6-4.