PROŠLA U 2. KOLO

Donna Vekić savladala talijansku nositeljicu u Wibledonu

24.06.2014 u 22:36

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo Wimbledona nakon što je na startu trećeg Grand Slam turnira godine izbacila Talijanku Robertu Vinci

Osamnaestogodišnja Osječanka pobijedila je 21. igračicu svijeta sa 6-4, 4-6, 6-4 u meču koji je trajao jedan sat i 43 minute. Vekić je sjajno servirala u prvom setu, ne dopustivši suparnici nijednu priliku za break. U nastavku joj je servis ipak popustio, što ju je i dovelo u probleme.

Imala je u drugom setu prednost breaka, ali je potom dvaput ispustila svoj servis i meč je otišao u treći set. Ponovno je Vekić prva došla do breaka, Vinci se vratila, ali naša je tenisačica nakon drugog oduzetog servisa uspjela okončati dvoboj i upisati premijernu pobjedu na travi All England Cluba.

Suparnica u drugom kolu bit će joj bolja iz ogleda između Ruskinje Vjere Zvonarjeve i Britanke Tare Moore. Taj je meč prekinut zbog mraka pri rezultatu 1-1 u setovima.

Spomenimo da je, osim Vekić, drugo kolo od hrvatskih tenisačica izborila još samo Ana Konjuh. Na prvoj su prepreci pale Ajla Tomljanović, Mirjana Lučić-Baroni i Petra Martić.

Wimbledon, tenisačice, 1. kolo:

Watson - Tomljanović 6-3, 6-2

Dominguez Lino - Martić 6-0, 6-1

Vekić - Vinci (21) 6-4, 4-6, 6-4