SPORNI TV PRIJENOS

Dopis HRT-a razotkrio Šukerovu bahatost; uvjerite se sami!

16.11.2015 u 13:05

Bionic
Reading

Već nekoliko dana poznato je kako TV prijenosa prijateljske nogometne utakmice Rusija - Hrvatska, koja se u utorak igra u Rostovu (17:00), neće biti na Hrvatskoj radioteleviziji. Je li konačnu odluku zaista donio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker?

Koji je pravi razlog, teško je reći. Otprije je poznato kako predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker vodi apsolutno sve pregovore kada je novac u pitanju. Svojevremeno je osobno išao u SAD kako bi dogovarao financijske uvjete, a posebna je priča i utakmica Hrvatske protiv Portugala - u Ženevi.

Navodno su iz HRT-a bili spremni ponudi oko 20.000 eura za TV prijenos iz Rostova, a Šukeru i njegovim bliskim suradnicima to je očito bilo – premalo. Međutim, o kojem je iznosu točno riječ, nismo uspjeli doznati.

Kada se očekivalo kako će presuditi stara poslovica 'bolje išta nego ništa', Šuker nije želio popustiti što su nam potvrdili iz Hrvatske radiotelevizije.

'Možemo potvrditi informaciju da na HRT-u neće biti prijenosa nogometne utakmice između Rusije i Hrvatske. Razlog je što HNS nije odgovorio niti na bilo koji način reagirao ili se oglasio o ponudama Hrvatske radiotelevizije'
, piše u dopisu HRT-a koji su, kako nam je potvrdio Igor Medić iz odjela komunikacije HRT-a, sastavili nakon niza upita medija, ali i ljutitih pretplatnika koji su stigli na njihovu adresu.

Na naš dodatni upit 'kako je moguće da neće biti ni radijskog novinara u Rostovu na licu mjesta', nisu iz HRT-a odgovorili. Neslužbeno doznajemo kako je TV prijenos bio dio paketa koji uključuje i radio prijenos. Za 2015. godinu nestvarno za povjerovati.

Dakle, iz dopisa se može zaključiti kako HRT uopće nije dobio odgovor od Šukera i njegovih bliskih suradnika. Ako je zaista tako, može se zaključiti kako je Šuker ispao pomalo bahat jer najmanje što je mogao jest - barem zahvaliti na ponudi. Na jedan način ovaj dopis ga je razotkrio, ali to mu nije prvi put.

Tako će još jedna utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije zaobići državnu televiziju (identično je bilo u lipnju kada su u Varaždinu gostovali igrači Gibraltara, op. a.). Zlobnici će reći, ni prva ni posljednja.