FIFA_SP_2018.svg

samo jako na ruse

Doznali smo što je na današnji dan 1998. godine radio Ivan Perišić

Bionic
Reading

Još su tri dana do ogleda s Rusima na olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju, na kojem će Hrvatska i Rusija odlučivati o polufinalistu svjetskog prvenstva

Uz Luku Modrića, Ivan Perišić jedini je hrvatski reprezentativac koji je startao u sve četiri dosadašnje utakmice na ovom SP-u.

I baš od ovog krilnog napadača, ruski mediji najviše strahuju. Naime, u najavi dvoboja, hvalili su i Modrića i Mandžukića i Rakitića, dok su za Perišića objasnili koliko zna biti opasan, ali da se dosad nije još iskazao u izdanju u kakvom su ga znali viđati. Istina, zabio je jedna gol, u pobjedi protiv Islanda, no sjajno bi bilo kada bi eksploziju', koju najavljuju Rusi, demonstrirao baš u Sočiju protiv domaćina.

Rusija je imala dvije taktike: u skupini je napadala, u nokaut fazi igrala je zatvoreno. Kako će igrati protiv Hrvatske?

'Gledali smo sve njihove utakmice, protiv Španjolske igrali su u drugom sustavu. Mislim da su pogodili taktiku, ali mi ćemo se pripremiti za obje varijante'.

Na današnji dan obilježava se 20 godina od slavne pobjede nad Njemačkom. Sjećate li se toga?

'Naravno da se sjećam te utakmice. Bio sam dijete i sanjao sam da ću biti u takvoj situaciji. Nadam se da ćemo i mi proći četvrtfinale, da neće biti straha do zadnje sekunde kao protiv Danske. Jedva čekamo utakmicu s Rusijom da se plasiramo u polufinale.'

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Možete li opisati atmosferu u momčadi i usporediti je s atmosferom u njemačkim klubovima gdje ste igrali?

'Ovdje smo već dugo, nije lagano, svi imamo jedan cilj, borit ćemo se koliko god je moguće. Nadam se da ćemo proći dalje'.

Kojih se ruskih igrača najviše bojite?

'Gledali smo sve četiri utakmice, imaju dobro organiziranu momčad. Imaju nekoliko pojedinaca, ali ne bih izdvajao imena'.

Koliko je Modrić bitan za momčad i je li on najbolji igrač turnira?

'Svaki put postavljate isto pitanje, svaki put isto odgovaramo. On je naš kapetan, igrač Reala, puno znači i za Real i za nas, on nas vodi. Ne znam je li najbolji, ali jedan je od najboljih. Ima još nekoliko utakmica. Najvažnije da mi ostvarimo najbolji rezultat'.

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Što je donio novi izbornik u odnosu na starog, bilo je pitanje za obojicu igrača. No, Rebić je vješto izbjegao odgovor jer nije bio dio Čačićevih planova. Zato je na pitanje odgovorio Perišić.

'Svaki trener ima neke svoje nove ideje. Nakon nekoliko utakmica, ispalo je možda i bolje. Vidjeli ste da smo pobijedili sve bitne utakmice. Svaki trener ima svoje ideje, nama je išlo sve najbolje s novim izbornikom'.

Opterećuju li vas usporedbe s brončanima?

'Puno toga se pričalo i uspoređivalo. Oni su napravili povijesni uspjeh. Mi se nadamo da možemo ponoviti to, ali i bolje. Svjesni smo svoje kvalitete'.

Kada biste pucali penal, biste li pucali lijevom ili desnom nogom?

'Igram s obje noge, ali penale pucam ipak desnom'.