finalE eura: Engleska - španjolska

Drama u Zaprešiću; engleskog reprezentativca oživljavali deset minuta

16.05.2017 u 20:16

Bionic
Reading

Hrvatska je domaćin europskom prvenstvu U-17 reprezentacijama, a u utorak su na rasporedu bili polufinalni ogledi

Varaždin i Zaprešić bili su domaćini polufinalnim ogledima. Na stadionu Intera snage su odmjerile Engleska i Turska, a plasman u finale pobjedom 2:1 osigurali su Englezi.

Međutim, osim po pobjedi, ovu će utakmicu pamiti i po neželjenim scenama jer na travnjaku se odvijala prava drama.

Nakon jednog duela s Hasanom Adiguzelom, na travi je ostao ležati Tashan Oakley-Boothe. Dobio je udarac laktom u vrat, a medicinska ekipa punih desetak minuta oživljavala je mladog igrača, koji je bio bez svijesti.

Na svu sreću, uspjeli su ga 'vratiti' svjesti te je nakon toga prevezen u bolnicu na daljnju obradu.

U Varaždinu je igrano drugo polufinale, a snage su odmjerili Španjolska i Njemačka. Španjolci su bili uspješniji od Nijemaca boljim izvođenjem 11-eraca sa 4:2 (0:0, 0:0) nakon što u 80 minuta nije bilo pogodaka.

Španjolska je imala najveću šansu za pogodak u utakmici protiv Njemačke u 70. minuti, ali tada njezin kapetan i najbolji strijelac Ruiz nije realizirao kazneni udarac. No, Ruiz jer bio precizan u raspucavanju nakon utakmice, dok dva njemačka igrača nisu uspjela postići pogodak.

Finalni susret igrat će se u petak u Varaždinu od 20 sati.

I Engleska i Španjolska dosada su po dva puta osvajale naslov u ovoj dobnoj kategoriji, mladi Englezi su slavili 2010. i 2014. godine, a mladi Španjolci 2007. i 2008.

Četiri reprezentacije koje su se plasirale u polufinale ovoga EP-a izborilo je i nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Indiji od 6. do 28. listopada, a nastup u Indiji u utorak je izborila i Francuska koja je u susretu za peto mjesto u Sesvetama svladala Mađarsku sa 1:0 (1:0) golom Gouirija (26).