BORBA NA WEMBLEYJU

Dubois: Niste li se zabavili?!

22.09.2024 u 08:00

Bionic
Reading

Britanac Daniel Dubois obranio je naslov svjetskog prvaka po IBF kategoriji nokautiravši sunarodnjaka Anthonyja Joshuu.

Od prvog zvuka gonga Dubois je napao favoriziranog sunarodnjaka i prvi put ga je uspio srušiti krošeom pred kraj prve runde. Dubois je nasrnuo na Joshuu i u drugoj rundi, koju je izazivač izdržao bez brojanja.

Pred kraj treće runde Dubois je ponovno uzdrmao suparnika kojeg je opet spasilo zvono. Osjetivši Joshuinu slabost, Dubois je krenuo po pobjedu u četvrtoj rundi u kojoj se njegov suparnik nekim čudom ipak održao na nogama. No, u petoj rundi Joshua više nije izdržao. Pred istek prve minute naletio je na još jedan brutalan udarac suparnika i završio na podu, što je bio kraj borbe.

'Imam samo nekoliko riječi: Niste li se zabavili?! Put je bio dugačak. Zahvalan sam što sam u ovoj poziciji. Ja sam gladijator, ja sam ratnik. Želim doći do vrha ovog sporta... Ovo je moje vrijeme, moja priča o iskupljenju i neću stati dok ne ostvarim sav svoj potencijal', izjavio je Dubois u ringu nakon dvoboja.

  • +3
Daniel Dubois vs. Anthony Joshua, 21.9.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

'Čestitke njemu i njegovoj ekipi. Imao sam preciznog suparnika, brzog suparnika, i napravio sam mnogo pogrešaka, ali tako je to u ovoj igri', rekao je Joshua nakon četvrtog, ujedno i najtežeg poraza u karijeri (28-4-0).

Daniel Dubois je na Wembleyju došao do 22. pobjede u profesionalnoj karijeri (22-2-0).