bijesni u madridu

Dva nogometna velikana zaratila zbog Modrića, a sada Fifa donijela presudu

07.09.2018 u 20:36

Bionic
Reading

Višetjedna sapunica oko najave transfera Luke Modrića iz Reala u Inter, dobila je i konačnu presudu. Naime, Real je tužio milanski klub Fifi da je mimo njihova znanja nagovarali Modrića na transfer, no Fifa ne misli tako i spor je okončan

U Realu su ogorčeni, FIFA je odbacila je tužbu Real Madrida smatrajući da milanski klub nije nezakonito pokušao dovesti Luku Modrića, rekao je glasnogovornik Intera.

'U ponedjeljak smo primili službeno pismo iz FIFA-e u kojem su nas izvijestili kako nema temelja za otvaranje istrage - rekao je glasnogovornik za Sportske novosti.

Europski prvak Real Madrid tvrdio je da je Inter povrijedio pravilnik FIFA-e jer je navodno nagovarao 32-godišnjeg Modrića da raskine važeći ugovor u Madridu koji istječe 2020. godine. Prema pravilniku klub koji želi dovesti igrača mora prvo o tome obavijestiti njegov klub, u ovom slučaju Real Madrid, a tek ukoliko igraču ugovor istječe za šest mjeseci može s njime samostalno i direktno pregovarati.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Inter je 14. kolovoza primio pismo od FIFA-e u kojem ga je ona obavijestila o tužbi Real Madrida i preliminarnoj istrazi. Klub iz Milana je dva dana kasnije odgovorio da nije direktno kontaktirao hrvatskog kapetana te da nema temelja za tužbu.

'FIFA nas je sada obavijestila da nije našla dokaz za otvaranje formalne istrage. Slučaj je odbačen', rekao je glasnogovornik Intera.

Inter nije bio poslao ponudu Real Madridu nego je čekao da Modrić razgovora s Florentinom Perezom, predsjednikom Real Madrida. Perez je javno rekao da ga je spreman pustiti jedino ako neko uplati 750 miliona eura koliko iznosi odšteta u slučaju da ode prije isteka ugovora.

'Htjeli su ga dovesti, a da ne plate. To nikada u životu nisam vidio', rekao je Perez.

Navodno sada u Interu razmišlaju o protutužbi zbog narušavanja ugleda.