spektakl

El Clasico u Miamiju: Hrvati briljirali, zabijali i asistirali, Barcelona slavila

30.07.2017 u 12:53

Bionic
Reading

Barcelona i Real Madrid u Miamiju su odigrali utakmicu u sklopu Internacional Champions Cupa pred više od 66.000 navijača. Barca je slavila 3:2, a golove su zabili Ivan Rakitić i Mateo Kovačić...

Utakmica je počela silovito, Barcelona je povela već u trećoj minuti! Zabio je Leo Messi nakon što je s dva lažnjaka izbacio Luku Modrića. Istina, zabio je Messi u podosta sreće jer je lopta na putu do gola pogodila Varanea i prevarila nemoćnog Navasa. 

No, Barca je već u 7. minuti povela 2:0! A sada gol nije pao slučajno. Neymar je napravio najveći dio posla, želio je proigrati Luisa Suareza, ali Urugvajac nije 'gladan' golova, izvrsno je propustio loptu do našeg Ivana Rakitića koji odmjerenim udarcem zabija za šokantno vodstvo Katalonaca.

Više od 66.000 sretnika na stadionu gledalo je izuzetnu utakmicu. U prvih sedam minuta dva gola, a tek je počelo. Seriju je nastavio naš Mateo Kovačić. Real se na brzinu pregrupirao i krenuo po izjednačenje. Činjenica je da 'kraljevi' bez Cristiana Ronalda ne briljiraju, ali zato imaju Matea Kovačića.

Autor: youtube

U 14. minuti Kova se 'razljutio', uzeo jednu loptu na sredini terena, sam se probio do ruba šesnaesterca i opalio. Cillessen na golu Barce bio je nemoćan, lopta je završila u golu, tik uz njegovu desnu vratnicu.

Real se u 36. minuti potpuno vratila u igru, za 2:2 zabio je Marco Asensio nakon asistencije ponajboljeg Realovog igrača na ovoj utakmici - Matea Kovačića.

Za pobjedu Barcelone 3:2 zabio je Gerard Pique u 50. minuti utakmice na asistenciju Neymara. Bio je ovo treći Realov poraza na američkoj turneji, a Barci treća pobjeda...