guardiola

Englezi ga žele za izbornika, kako će reagirati veliki Pep?

11.09.2024 u 23:23

Bionic
Reading

Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, našao se među kandidatima za mjesto izbornika nogometne reprezentacije Engleske

Posao je to kojeg mnogi smatraju jednim od najtežih poslova u svijetu nogometa zbog velikih očekivanja engleske javnosti.

Engleski nogometni savez (FA) trenutno traži dugoročno rješenje nakon rastanka s dosadašnjim izbornikom Garethom Southgateom, a privremeno je na toj poziciji postavljen Lee Carsley.

Prema izvještajima britanskog Telegraph*, osim Guardiole, u užem su izboru Eddie Howe, trenutni trener Newcastle Uniteda, Graham Potter, bivši trener Brightona i Chelseaja te Frank Lampard, koji je trenutno bez posla nakon što je vodio Everton i Derby County.

Iako su ova imena u igri, FA posebno sanja o dovođenju Pepa Guardiole, kojeg vide kao idealnog kandidata za vođenje nacionalne momčadi nakon što mu istekne ugovor s Manchester Cityjem 2025. godine.

Guardiola, koji je osvojio brojne trofeje s Barcelonom, Bayernom i Cityjem, nedavno je dao naslutiti da bi mogao napustiti City nakon dugog razdoblja u klubu, a FA pokušava to iskoristiti kako bi ga privukla na poziciju izbornika.

Ostaje za vidjeti hoće li Guardiola, koji preferira rad u klupskom nogometu, prihvatiti ovaj izazov.