NEDJELJA - 17 SATI

Evo gdje gledati derbi Osijeka i Dinama; 'Modri' zadnji put igraju u Gradskom vrtu

07.05.2023 u 08:32

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u nedjelju od 17 (MAXSport 1) sati na stadionu Gradski vrt dočekuju Dinamo u 33. kolu SuperSport HNL-a

Nakon dvije vezane pobjede protiv Istre 1961 i Varaždina, Bijelo-plavi žele nastaviti uspješan rezultatski niz i osvojiti nove vrijedne bodove u lovu na europski plasman.

'Poslije dvije pobjede i šest bodova vratilo se potrebno samopouzdanje, momčad je na dobrom putu… Očekuje nas teška utakmica protiv prvaka Dinama, ali za nas je ovo jako važna utakmica iz koje želimo pobjedu, nova tri boda i da što prije osiguramo treće mjesto i plasman u Europu. Toga smo svjesni, imamo dovoljno snage i kvalitete da to ostvarimo pa očekujem dobro utakmicu u nedjelju', rekao je Stjepan Tomas, trener Osijeka.

Skinuli psihološku barijeru

Novi trener uspio je svojim dolaskom zaustaviti negativan rezultatski niz i optimističan je da dvije dosadašnje utakmice mogu biti temelj uspješne završnice sezone.

'Detektirao sam dugačak crni niz bez pobjede, u glavama igrača je to bila psihološka barijera. Puno sam vremena posvetio tome, da im skinem tu psihološku barijeru i uvjerim ih da posjeduju kvalitetu, na prvu smo kliknuli, na vidjelo je izašla dobra energija što se pokazalo da prve dvije utakmice u kojima smo osvojili šest bodova. Ne mislimo stati, želimo nastaviti dalje, naš krajnji cilj je Europa i moramo napraviti sve da iduće sezone budemo dio europskih utakmica.'

  • +17
Varaždin - Osijek (32. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo u Gradski vrt dolazi kao novi prvak Hrvatske, ali činjenica da su Modri lišeni bilo kakvog rezultatskog imperativa neće nimalo olakšati posao Bijelo-plavima.

'Ja se nadam da će presuditi voljni moment i motiv koji nas nosi. Motivirani smo, fokusirani na ono što nas očekuje, imamo veliku želju. Pred nama su četiri finala, za svaku se moramo fokusirati, pokazati od prve minute želju i glad za pobjedu kao što je to bilo protiv Istre 1961 i Varaždina.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Trener Tomas ima i plan kako zaustaviti Modre.

'Analizirali smo Dinamo, spremni smo za tu utakmicu. Znamo njihove vrline i mane, na koji način igraju. Kroz ovih nekoliko treninga smo to i analizirali, pripremali se, radili na nekim automatizmima i nadam se da će se u nedjelju sve odraditi na terenu. Ako energiju s treninga prenesemo na utakmicu mislim da možemo ostvariti jako dobar rezultat', zaključio je Tomas.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo ovoga vikenda kreće s 'pripremama' za novu sezonu. Maksimirska je momčad remijem protiv Hajduka na Poljudu u prošlom kolu osigurala šesti uzastopni naslov prvaka tako da će preostala četiri dvoboja do kraja sezone poslužiti treneru Igoru Bišćanu kao svojevrsno 'skeniranje' aktualnog kadra i, dakako, uvježbavanje i glancanje različitih detalja u samoj viziji igre i taktike. Prvo iskušenje je u nedjeljua. To će, po svemu sudeći, biti i zadnje Dinamovo gostovanje na Gradskom vrtu prije nego što se bijelo-plavi sljedeće sezone presele na novo zdanje na osječkom Pampasu.

  • +14
Dinamova proslava naslova prvaka na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Očekujem zahtjevnu utakmicu, Osijek je u borbi za Europu, sad je nakon dva pozitivna rezultata podignuo samopouzdanje. Znalo se da rezultati koji su prethodili ovim zadnjim dvjema utakmicama nisu bili u skladu s kvalitetom igrača koje imaju. Dolaskom novog trenera ujedno su došli i bolji rezultati tako da nas očekuje momčad koja je u uzlaznoj putanji i ima veliki motiv. Bit će zanimljiva utakmica, a vjerojatno ćemo i mi doprinijeti tome da bude kvalitetna i da, nadamo se, osvojimo sva tri boda', istaknuo je trener Bišćan i nastavio:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Sad kad smo osigurali naslov prvaka ipak smo u nešto lakšoj situaciji, možemo probati neke stvari i neke igrače, to ćemo i raditi. Ali, osnovni su ozbiljnost, težnja što je moguće boljoj igri i rezultatu jer to Dinamo traži, to traže i navijači i tako ćemo se nastaviti ponašati. Uvijek prema samima sebi imamo maksimalne zahtjeve, tako ćemo izaći i u Osijeku.'

I još nešto…

'Imamo dosta mladih u sastavu, a još ćemo vidjeti koga ćemo od njih prepustiti juniorskoj momčadi koju čeka važna utakmica. Ovom ćemo prilikom pokušati s rotacijama, u ovoj ćemo utakmici sigurno imati nekoliko novih igrača u prvih 11, a još će nekolicina dobiti određenu minutažu tijekom dvoboja. Mislim da je to dobro, do kraja je ostalo još tih nekoliko kola, brzo će doći nova sezona, moramo vidjeti s čim raspolažemo, moramo dati određenim igračima priliku da pokažu najbolje od sebe ili koliko u ovom trenutku mogu pružiti kako bismo dobili bolju sliku za pripreme', zaključio je trener Bišćan.