grčka u Koprivnici

Evo gdje gledati mlade Vatrene i što im je potrebno za prolaz na Euro

15.10.2024 u 10:04

Bionic
Reading

Hrvatska U-21 reprezentacija večeras od 18:00 sati u Koprivnici igra utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Grčke. Ovaj susret odlučuje o drugom mjestu u skupini G.

Podsjetimo, uz devet pobjednika skupina, plasman na Europsko prvenstvo izborit će i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Evo što nam treba za prolaz dalje

Hrvatska je pobjedom nad Andorom 2:0 stigla do odlične pozicije te ima 19 bodova, što je dva više od trećeplasirane Grčke, s kojom danas igra ključni dvoboj za drugo mjesto u skupini. Hrvatskoj je u toj utakmici dovoljan bod kako bi osigurala drugo mjesto i plasman u dodatne kvalifikacije, dok bi eventualnom pobjedom mogla čak izboriti izravan plasman na Europsko prvenstvo.

Riječ izbornika 

Izbornik U-21 reprezentacije, Ivica Olić je uoči utakmice rekao:

'Obje ekipe imaju šanse ući najmanje u doigravanje, dodatne kvalifikacije, tako da su, uz Portugal, to dvije najkvalitetnije ekipe. Grčka je promijenila trenera, ovo će mu biti treća utakmica. Promijenio je nekoliko igrača i sustav pa nemamo puno utakmica koje smo mogli analizirati. Pod novim vodstvom odigrali su protiv Farskih otoka i prijateljsku utakmicu protiv Slovačke. Ono što smo vidjeli, za to smo se pripremali i nadam se da ćemo ih sutra spremno dočekati. Bit će to sasvim drukčija utakmica u odnosu na Andoru jer protivnik ima više kvalitete i brži je i čvršći u duelima. Međutim, kao što sam rekao, vjerujem u ove dečke, vjerujem u svoju ekipu i nadamo se dobrom rezultatu.'

Gdje gledati:

Prijenos utakmice Hrvatska - Grčka bit će na kanalu Max Sport 1. Početak susreta je u 18 sati.