DINAMO - HAJDUK (20 sati)

Evo gdje gledati najveći hrvatski derbi; bolje otvaranje sezone ne može se zamisliti

21.07.2023 u 05:59

Bionic
Reading

Hrvatsko prvenstvo u petak na Maksimiru (20 sati, MAXSport 1) otvaraju Dinamo i Hajduk

Počinje nogometno ludilo u Hrvatskoj! Novu sezonu SuperSport HNL-a otvaraju Dinamo i Hajduk. Kud ćeš bolje! Najveći naš derbi, a prema mnogima i sudar dva najveća favorita za osvajanje naslova prvaka.

Ova dva kluba imala su generalku prošle subote na Maksimiru, u borbi za trofej Superkupa, a 'Modri' su bili uspješniji 1:0. Kako će završiti danas, znat ćemo negdje malo prije 22 sata kada sudac dvoboja Igor Pajač odsvira kraj.

Utakmica 1. kola SuperSport HNLa-a Hajduk - Dinamo na rasporedu je u petak 21. srpnja s početkom u 20 sati (MAXSport1, MAXtv).

'Dinamo dominira 20 godina, ali i tome će jednom doći kraj. Mi smo uspjeli konkurirati,. Bili smo dobri, al pari, ali izgubili smo. Moramo biti bolji da bi takvog protivnika dobili. Svi imaju vrline i mane, da igraš na svoje vrline i sakrivaš mane. Znamo se jako dobro i kao momčadi i kao igrači, nema tajni, stvar je par detalja i dođemo do toga da u 90 minuta možeš dominirati, ali nogomet je kao boks, možeš biti pet minuta bolji i zabiti gol i dobiti iako te oni metu 85 minuta', gostujući trener Ivan Leko kojem prijeti kazna zbog ponašanja na utakmici Superkupa.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Tužan sam što se ovaj tjedan previše gubi energije na sve osim nogometa. Žao mi je, ja mogu reći da tu priču od mene nećete više vidjeti. Igrači moraju biti glavni akteri, Livaja, Petković, Krovinović... a ne suci. Ja ću se potruditi da nemamo više ovakav tjedan. Što se tiče Pajača ja ga znam šest mjeseci, koliko mi se čini dobro. Ne volim pratiti tko sudi, on bi trebao biti partner da bude dobra partija a da igrači dobro igraju. Nadam se d će biti dobro, ali mora imati i sreće, a s moje strane vjera da hoće', dodao je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo će vjerojatno igrati bez ozlijeđenog Ivanušeca, a Hajduku se vraća Livaja. Koliko to mijenja odnos snaga na stranu Hajduka?

'On je starter u reprezentaciji, Marko je naš najbolji igrač koliko nam znači statusom, kvalitetom, golovima, asistima, mi smo sigurno jači nego bez njega. Mi imamo fokus da budemo bolji, a tko će igrati za njih nije bitno', iskreno je zaključio trener Hajduka Ivan Leko.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

U Dinamu su puni samopouzdanja zbog pobjede u Superkupu...

'Novi derbi, prvo kolo prvenstva. Nije normalno da se igraju dva derbija u ovako kratkom vremenu, ali dobro je da smo u prvom pobijedili i osvojili trofej. Vjerujem da ćemo biti bolji jer smo i tom utakmicom poradili na našoj formi, pripremili se u ovih par dana za sutra. Napravit ćemo sve da opet dobijemo', rekao je trener Dinama Igor Bišćan i dodao:

'Nova pobjeda značila bi nam puno više od tri boda. Ova prva je značila trofej, druga je uvod u novu sezonu. Znamo što nas čeka, nećemo uvijek moći imati na terenu najjaču momčad. Bodovi su dragocjeni, a dvije pobjede protiv rivala njima bi poremetilo planove, napravili bismo dobru stvar. Očekujem da budu podjednako kvalitetni, naravno da će povratkom najboljeg igrača Livaje biti možda i bolji. Vidjet ćemo, jedno je što priželjkujemo mi, drugo je što se dogodi na terenu. Mi ćemo kao i u prethodnoj utakmici biti koncentrirani na sebe, nećemo se posebno pripremati na povratak najboljeg igrača. Ova utakmica poslužila je da još više saznamo što je bitno jedni o drugima. Ne bi tu trebalo biti novih iznenađenja, idemo biti još bolji i pobijediti.'

  • +55
Dinamo - Hajduk; SuperSport Superkup Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Kako priče o odlascima igrača utječe na atmosferu u svlačionici?

'Na ponašanju i pristupu radu nisam primijetio da to utječe na njih, pohvalio sam ih i koristim priliku da to radim opet. Nije jednostavno, misli odlutaju, to što se događa nisu prazne priče i može poremetiti koncentraciju i puno starijim nogometašima, a kamoli ne malom Josipu i Luki. Ali motiv i želja su tu, žele pokazati najbolje od sebe, što je odlika pravih sportaša i ja ih podržavam. Ne možeš se dobro spremiti na gubitak toliko vrijednog igrača, nećemo sredstva koja ćemo dobiti za njih trošiti na igrače koji toliko vrijede. Čak i da možemo, ne bi se mogli tako brzo prilagoditi. Plan B je da budemo spremni reagirati, ako ništa drugo, kvalitetom igrača koje ćemo dovesti budemo tu negdje pa da igra i kvaliteta ne budu patile. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti', iskren je Bišćan.