LIGA PRVAKA U MAKSIMIRU

Evo gdje možete gledati dvoboj Dinama i Olympiakosa

24.11.2015 u 12:36

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo u sklopu 3. kola Lige prvaka na Maksimiru dočekuje grčki Olympiakos, a s obzirom na povoljnu vremensku prognozu očekuje se oko 15.000 gledatelja na tribinama. Oni koji će utakmicu pratiti putem malih ekrana mogu je gledati na kanalu Arenasport 1 (20:45) koji svi korisnici MAXtv-a imaju u osnovnom paketu

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Poslije pobjede protiv Arsenala bitno su porasli apetiti Dinama u Europi. Težak poraz u Munchenu ih nije previše uzdrmao, to je bilo više-manje očekivano. Kao priprema za ovaj dvoboj poslužio je prvenstveni susret protiv Zagreba. Primili su gol u prvoj minuti, no do kraja su to bez većih problema okrenuli.

'Naša pobjeda bi bila iznenađenje jer su oni favorit, ali jedva čekamo utakmicu, želimo prikazati dobru igru i dobiti', rekao je u najavi utakmice trener Mamić.

S obzirom da je Dinamo u većini utakmica favorit, ova će zahtijevati određene promjene u postavci igre. Vježbali su tako domaći igrači na zadnjim treninzima igru bez lopte.

'Sigurno da kvaliteta protivnika ne dozvoljava bezglavu jurnjavu i da nećemo igrati ofenzivno kao u prvenstvu. Naravno, naše želje su jedno, ali nešto se pita i protivnika. Vidjet ćemo kako će sve to na kraju izgledati na terenu odnosno nakon utakmice. Imamo ideju kako bismo htjeli igrati; slično kao protiv Arsenala. U sredini držati kompaktnost, ali od ideje do provedbe je dalek put', otkriva mlađi Mamić.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Nije samo stvar kvalitete Grka, već i problema Dinama. Ozlijeđeni su stoperi Sigali i Schieldenfeld (potonji bez nastupa ove sezone), dok je suspendiran Ademi. To su bila tri ključna defanzivca u projekcijama uoči sezone. Bez njih obrana Dinama izgleda bitno slabije i čini se kako bi pravi suicid bio visoki izlazak na suparničku polovicu. Čak su i suparnici u HNL-u počeli kažnjavati takvu igru, a Grci su dimenzija više. S toga ne čude ni najave kako bi umjesto mladog Benkovića (imao par kikseva u zadnjim utakmicama) od prve minute na mjestu stopera mogao krenuti veznjak Goncalo.

Takva igra će na neki način odrediti i izbor igrača u ofenzivi. Čini se kako Mamića ovaj put ne zanima toliko posjed lopte već se misli opredijeliti za brzu transformaciju. To pak znači da bi Pjaca, Rog, Soudani i Fernandes trebali imati prednost umjesto Henriqueza, Ćorića, Hodžića...

'Naša pobjeda bi bila iznenađenje, no nije nerealno. Malo sreće, malo stativa, malo slabiji protivnik, malo sudačka pogreška i sve je moguće', iskren je bio Mamić na kraju.

Nakon dvije odigrane utakmice, Olympiakos se nalazi u sjajnoj situaciji. Nakon domaćeg poraza od Bayerna, uspjeli su slaviti u gostima na Emiratesu s čime su se potpuno približili prolasku dalje. Arsenal je trenutno van igre, zapravo tu sve ovisi o Bayernu, dok njih sada čekaju dvije utakmice protiv Dinama koje bi trebale puno toga odlučiti. Što se domaćeg prvenstva tiče, Olympiakos je i ovog vikenda bio uvjerljiv, produljili su svoju seriju pobjeda u prvenstvu na šest utakmica, razbili su trećeplasiranog AEK-a 4-0 te spremni dočekuju večerašnji okršaj.

'Ne slažem se s time da smo favoriti, Dinamo Zagreb je dobra ekipa i mislim da imamo podjednake šanse. Mi napredujemo svaki dan, a u prve dvije utakmice smo primjenjivali različite taktike, jer Bayern je ekipa za koju moraš potpuno prilagoditi svoju igru. Možda ćemo pokušati s istim idejama i protiv Dinama, možda nešto novo, ali vidjet ćemo kako će se razvijati situacija na terenu', rekao je Olympiakosov trener Marco Silva te dodao:

'Nećemo biti sretni s bodom, bez obzira na to što još imamo utakmice kod kuće i protiv Dinama i protiv Arsenala. Za svaku se utakmicu pripremamo s ciljem da u njoj pobijedimo, tako ni ova neće biti iznimka.'

Gosti će u ovoj utakmici biti bez Estebana Cambiassa, a na popisu izostanaka su još i Maniatis i Bouchalakis koji se ove sezone nisu naigrali.

Za kraj treba dodati kako je kiša u Zagrebu napokon stala te bi uvjeti za igru trebali biti solidni. U Maksimiru je drenaža dobra, pa bi zemlja trebala upiti svu vodu do večeras.