LIGA PRVAKA

Evo koliko Dinamo večeras može zaraditi

02.10.2024 u 10:53

Bionic
Reading

Premijera Nenada Bjelice na Dinamovoj klupi teško da je mogla proći bolje, no pravi ispit Modrima tek slijedi večeras od 21 sat kada na Maksimir dolazi Monaco u dvoboju 2. kola Lige prvaka.

Bjelica je u svoj drugi mandat na klupi Dinama ušao s uvjerljivih 5:1 protiv Lokomotive, no pravo lice novog Dinama pokazat će okršaj protiv Monaca koji je u prvom kolu slavio protiv Barcelone (2:1).

Dinamo je plasmanom u Ligu prvaka zaradio 30-ak milijuna eura. U prvom kolu je doživio najteži europski poraz protiv Bayerna (9:2) i nije zaradio ništa, a večeras ima priliku osvojiti prve bodove i prvi novac u ligaškom dijelu.

Naime, pobjeda u ligaškom dijelu najjačeg europskog natjecanja donosi 2,1 milijun eura, a remi 700 tisuća.

Novac će se dijeliti i za plasman na kraju grupne faze. Podsjećamo, od ove sezone ćemo imati jednu tablicu s 36 klubova. Osam najboljih će proći u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta idu u razigravanje. Zadnje mjesto na tablici donosi 275 tisuća eura, a svako iznad još toliko pa će 35. klub dobiti 550 tisuća, 34. 825 tisuća....

Dodatno, prvih osam klubova dobiva po dva milijuna eura, a od 9. do 16. po milijun eura. Još milijun eura donosi prolazak u razigravanje, a za plasman u osminu finala nagrada je 11 milijuna eura. Prolazak u četvrtfinale donosi dodatnih 12,5 milijuna eura, u polufinale 15, finale 18,5, a pobjednik finala dobiva još šest i pol milijuna eura.