SUDAR NA RUJEVICI

Evo što razočarani Finci zamjeraju HNS-u; hoće li to dodatno nabrijati goste?

27.09.2017 u 13:33

Bionic
Reading

U finskoj nogometnoj reprezentaciji nisu presretni s premještanjem kvalifikacijskog dvoboja s Hrvatskom na Rujevicu (6. listopada, 20.45 sati)

Utakmica Hrvatska – Finska prvo se trebala odigrati u Gradskom vrtu u Osijeku, ali su zbog učestalih kiša u HNS-u bili u strahu od lošeg travnjaka pa su uz suglasnost Fife i Uefe promijenili mjesto odigravanja. Takav rasplet nije oduševio Fince, barem ne njihovog menadžera Lennarta Wangela. On je nezadovoljan odlukom da se kvalifikacijska utakmica s Hrvatskom u posljednji trenutak premjesti iz Osijeka u Rijeku.

'Željeli smo igrati u Osijeku. Vidjeli smo na fotografijama stanje travnjaka. Nije dobro, ali izgleda kao da se moglo igrati', rekao je Wangel za finske medije i poručio kako se prema proceduri mjesto održavanja utakmice moralo najaviti tri mjeseca prije.

  • +16
Kvalifikacijska utakmica za SP 2018., skupina I, Finska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut

'HNS je službeni zahtjev za promjenom mjesta odigravanja dvoboja poslao u petak. Međutim, u isto su vrijeme na konferenciji za medije objavili kako je susret premješten. Odgovorili smo HNS-u kako to ne odobravamo i zatražili smo dodatnu provjeru kvalitete travnjaka u Gradskom vrtu', govorio je, a kao što se zna taj zahtjev provjere terena nije dobro završio za Finsku i igrat će se na Rujevici.

Wangel je opisao sve probleme s kojima su Finci sada suočeni.

'Sve planove smo napravili vezano uz Osijek. Doputovat ćemo charterom. Hotel i tereni za trening su već pregledani. Sada ne možemo znati da ćemo imati tako dobre uvjete za pripremu. Isto tako 400-tinjak navijača se pripremalo na put za Osijek i sigurno im nije zgodno što će se dvoboj igrati 450 kilometara vožnje automobilom udaljenoj Rijeci.'

Za razliku od njega finski izbornik Markku Kanerva ponudio je drugačije razmišljanje.

'Svi želimo igrati na što je moguće boljem terenu. Nije toliko važno hoće li to biti u Osijeku ili Rijeci, najvažnije je da je travnjak u dobrom stanju.'