hAT-TRICK

Evo zašto ga želi Hajduk; Džeko je sinoć odigrao jednu od utakmica karijere

24.07.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Fenerbahçe je u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka slavio protiv švicarskog Lugana u ludoj utakmici s čak sedam pogodaka. Heroj gostiju iz Istanbula bio je Edin Džeko, koji je zabio hat-trick u pobjedi njegove momčadi od 4:3

Čak sedam pogodaka postigli su nogometaši švicarskog Lugana i turskog Fenerbahçea u prvom susretu drugog pretkola nogometne Lige prvaka; gosti iz Istanbula slavili su 4:3 nakon velike partije napadača koji bi uskoro mogao preseliti u Hajduk.

Igrač utakmice bio je Edin Džeko, koji se cijelo ljeto spominje kao moguće Hajdukovo pojačanje. Džeko je postigao uvodna tri pogotka za Fenerbahçe, sastav kojeg od ove sezone vodi Jose Mourinho.

Ayman El Wafi je u četvrtoj minuti doveo Lugano u vodstvo, a Džeko je uzvratio golovima u 45. i 46. minuti. Na 2:2 je izjednačio Uran Bislimi u 64. minuti, a Džeko je strijelac za 3:2 bio u 67. minuti. Do kraja je svaka momčad postigla po pogodak. Za Lugano je strijelac bio Milton Valenzuela u 94., a za goste Kadioglu u 73. minuti. Vrata Fenerbahçea branio je hrvatski reprezentativac Dominik Livaković.

Džeko je na terenu proveo 80 minuta i još jednom pokazao kakav nos za gol ima; skupio je 34 dodira i uspješno poslao 22 dodavanja, ali je zato u gol pretvorio svaki udarac unutar okvira gola, uključujući i jedanaesterac u 45. SofaScore dala mu je ocjenu 9,2, daleko najbolju od svih igrača na utakmici.