nevjerojatno

Fabregasov Como upisao prvu pobjedu nakon 21 godine; ludi preokret za sva tri boda

24.09.2024 u 23:42

Bionic
Reading

U nevjerojatnom raspletu 5. kola Serie A, Como je preokretom svladao Atalantu u Bergamu rezultatom 3:2.

Utakmica, koja je trebala biti odigrana u ponedjeljak, odgođena je za utorak zbog jake kiše i natopljenog travnjaka. Atalanta je povela u 18. minuti lijepim golom Zappacoste s vrha šesnaesterca. Međutim, početak drugog poluvremena donio je nevjerojatan preokret – Como je zabio tri gola u samo 14 minuta.

Brzi preokret šokirao domaćine

Gostujuća oluja započela je već nakon 20 sekundi nastavka, kada je Strefezza izjednačio na 1:1. U 54. minuti, Nico Paz je pucao, a lopta se nesretno odbila od Kolašinca u mrežu Atalante za 2:1. Samo četiri minute kasnije, Fadera je sjajnim solo prodorom povisio na 3:1, čime je potpuno šokirao domaćine. Atalanta je uspjela smanjiti rezultat tek u 98. minuti, kada je Lookman realizirao jedanaesterac.

Prva pobjeda Coma u Serie A nakon 21 godine

Ova pobjeda donijela je Comu prvu pobjedu u Serie A ove sezone, ali i prvu nakon 21 godine, kada su posljednji put ispali iz najvišeg ranga talijanskog nogometa. Atalanta je, s druge strane, upisala već treći poraz ove sezone. Mario Pašalić, hrvatski reprezentativac, započeo je utakmicu za Atalantu, ali je zamijenjen na poluvremenu.