Drama za kraj

Real zamalo ispustio uvjerljivu prednost; Modrić ušao pa 'požutio'

24.09.2024 u 23:12

Bionic
Reading

Real Madrid ostvario je tešku pobjedu u 7. kolu La Lige protiv Alavesa, iako su do 49. minute vodili s uvjerljivih 3:0.

Real Madrid je u 7. kolu La Lige pobijedio Alaves rezultatom 3:2, iako su u jednom trenutku vodili s uvjerljivih 3:0. Aktualni europski i španjolski prvak otvorio je utakmicu golom Lucasa Vazqueza već u prvoj minuti, nakon odlične akcije Viniciusa Juniora koji je probio lijevu stranu i savršeno asistirao iskusnom veznjaku za rano vodstvo.

Real dominirao do 49. minute

Do 49. minute činilo se da će Real mirno privesti utakmicu kraju. Kylian Mbappé povisio je na 2:0 u 40. minuti nakon fantastične suradnje s Judeom Bellinghamom. Njih dvojica su odigrali dupli pas, a Mbappé je petom započeo akciju, da bi Bellingham potom proigrao Francuza, koji je rutinski pogodio. U 49. minuti Real je poveo 3:0, kada je Rodrygo iskoristio asistenciju Lucasa Vazqueza.

Alaves uzvraća u završnici

Ipak, Alaves je uspio šokirati Santiago Bernabeu u završnim minutama. Kapetan Protesoni zabio je u 85. minuti prekrasnim udarcem s 20-ak metara, a samo dvije minute kasnije Kike Garcia smanjuje na 3:2 nakon lijepe kombinacije s Carlosom Benavidezom. Real se tada našao pod pritiskom, ali uspio je sačuvati pobjedu.

  • +3
Real Madrid- Alaves, 24.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Matthieu Mirville/DPPI/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Modrić ušao s klupe i dobio žuti karton

Luka Modrić ušao je u igru u 69. minuti, zamijenivši Federica Valverdea. Hrvatski kapetan zaradio je žuti karton u samoj završnici zbog prigovora. Ovom pobjedom, Real Madrid sada zaostaje jedan bod za Barcelonom, koja ima utakmicu manje. U sljedećem kolu Real će gostovati kod Atletico Madrida, dok će Alaves igrati protiv Getafea.