OSIJEK OSTAO NA NULI

Fantastičan gol Weitzera, Zadrani napokon slave

26.07.2014 u 23:18

Bionic
Reading

Nakon poraza u prvom kolu MAXtv Prve lige od Splita nogometaši Zadra su svladali Osijek rezultatom 2:1 (1:0) i izbjegli malu paniku već nakon dva kola

Zadrani su u proteklom periodu razvili neugodnu naviku da propuštaju prilike i rezultatske prednosti, ali večeras su 'iz drugog plana' vrebali protiv Osječana i pametnom igrom osigurali puni ulov.

Osječani su kroz veći dio dvoboja imali posjed lopte i imali su daleko više pokušaja na gol, ali Zadar je bolje iskorištavao svoje prilike i lijepim golovima ostvario tek drugu domćinsku pobjedu u zadnjih šest prvenstvenih ogleda na svojim Stanovima. Preostala četiri su izgubili.


Zadrani su od tri udarca u okvir zabili dva gola, a prvi je došao u 35. minuti. Prizemni ubačaj kroz peterac s desne strane prošao je trojicu igrača, među njima i gostujućeg vratara, te došao do usamljenog Josipa Ivančića koji pogađa za 1:0. Josip je zabio i Splitu, na početku sezone je u odličnoj formi.

Tim rezultatom otišlo se ne poluvrijeme, a u nastavku je Osijek bodren od strane svoje Kohorte ponovno krenuo nešto bolje. No, u 65. minuti je Ivor Weitzer izveo potez kola i riješio pitanje pobjednika. primio je loptu na 30 metara od svog gola, zatrčao se među Osječane koji ga nisu dovoljno ozbiljno shvatili i sa 30 metara opalio u gornji kut osječkog vratara. Prekrasan gol.

To je trebao biti i konačan rezultat utakmice, no sudac Bruno Marić u isteku sučeve nadoknade, čini se, pogrešno dosudio penal za Osijek. Jedan je Osječanin nakon kornera u skoku snažno naletio na svog suigrača, i lopta nije trebala na bijelu točku. Srećom, time nije bio odlučen ishod dvoboja.

Josip Barišić je sigurnim udarcem smanjio na 2:1 no vremena za dodatne komplikacije nije bilo i Zadar će se u boljem raspoloženju pripremati za gostovanje kod Dinama idućeg vikenda. Osijek će prve bodove u novoj sezoni tražiti na svom stadionu protiv Splita.